Bijelo Polje: Most preko Lima još nije završen

Izgradnju mosta iščekuju i djeca iz Sutivana, Potkrajaca i Gubavča, koja pohađaju osnovnu školu "Pavle Žižić“ na njegnjevskoj strani
657 pregleda 1 komentar(a)
Most Njegnjevo Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Most Njegnjevo Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 09.09.2018. 17:35h

Kamen temeljac za novi pješački most na Limu položili su početkom januara premijer Duško Marković i tadašnji predsjednik bjelopoljske Opštine Aleksandar Žurić. Iako je rok za završetak radova najavljen za jun sa radovima se krenulo tek početkom avgusta uklanjanjem starog mosta na čijem će mjestu biti izgrađen novi. Mještanima Njegnjeva koji ka centru grada putuju taksijem i autobusom ovim je prevoz znatno otežan.

"Ko ide na posao nema čim da se prebaci, nema autobusa, nema taksija, nema ništa. Jedino nam je bio izlaz dok je bio most tamo, sada smo odvojeni faktički od svijeta", kazao je mještanin Njegnjeva Ilija Pajević.

"Mi imamo alternativni put preko mosta, ođe sad ljude klepaju taksisti, kako koji prevoznik, euro i po ti je do grada, a inače smo koristili prevoz 70, 80 centi", rekao j mještanin Njegnjeva Vladimir Veličković.

Izgradnju mosta iščekuju i djeca iz Sutivana, Potkrajaca i Gubavča, koja pohađaju osnovnu školu "Pavle Žižić“ na njegnjevskoj strani. Za njih je prevoz autobusom i kombijem obezbijedila Opština Bijelo Polje.

"Zanimljivo je da se vozimo autobusom, ali jedva čekamo da se napravi most", kazao je učenik Emin Čoković.

Premijer Marković krajem avgusta nenajavljeno je posjetio ovo gradilište i tom prilikom je izrazio nezadovoljstvo dinamikom izvođenja radova. Koji su razlozi zbog kojih se kasni sa gradnjom i kada će most biti u upotrebi, odgovore smo dobili iz Vlade na čijem je čelu.

"Radovi su započeli u avgustu čim je vodostaj bio dovoljno nizak za izvođenje radova. S obzirom na činjenicu da je izgradnja novog mosta planirana na lokaciji postojećeg mosta vodilo se računa da se radovi izvedu u što je moguće kraćem roku nakon rušenja starog mosta. Očekuje se da most bude u upotrebi do kraja oktobra", saopšteno je iz Vlade.

Ipak, građani Njegnjeva najavljuju da će uputiti peticiju Opštini Bijelo Polje kako bi im pomogla u rješavanju problema sa prevozom dok obale Lima ne spoji novi most.

Bonus video: