Situacija stabilna: Bojana i Skadarsko jezero u blagom porastu

Narasla Bojana, stvorila je probleme okolnim restoranima u koje je prodrla voda. Vlasnici kažu da im se niko od nadležnih nije obraćao za pomoć, pa ih zato pozivaju da to učine
0 komentar(a)
RIjeka Crnojevića, Foto: Printscreen (YouTube)
RIjeka Crnojevića, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 18.03.2018. 18:58h

Situacija na područjima kojima su prethodnih dana prijetile poplave danas je stabilna. Bojana i Skadarsko jezero su u blagom porastu zbog čega je Sistem zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti.

Iz Direktorata za vanredne situacije potvrdili su TV "Vijesti" da su se obilaskom ugroženih područja uvjerili da je u nekim mjestima čak i bolje nego prethodnih dana. Bojana i Skadarsko jezero su ipak u blagom porastu, zbog čega nadlezni prate stanje na terenu

"Pao je nivo vode za nekih par santimetara u odnosu na sinoc. Stalno smo tu, obilazimo teren Rijeku Crnojevića, Dodoše, Žabljak Crnojevica, znači sve ugrožene terene. Za sad je situacija ovdje trenutno na ovom području dobra, jedino malo tamo u jedan restoran je ušla voda ali ništa nije opasno", kazao je Filip Latković iz vatrogasne službe Cetinje.

"Voda je sada u stanju mirovanja. Juce je bilo malo krizno, bili su jaki vetrovi na udare, guralo je vodu, dolazilo je cak i do praga nase kuce, tako da danas nadamo se da ce biti stabilna situacija, i da nema padavina", rekao je Ivan Bastać iz Rijeke Crnojevića.

Narasla Bojana, stvorila je probleme okolnim restoranima u koje je prodrla voda. Vlasnici kažu da im se niko od nadležnih nije obraćao za pomoć, pa ih zato pozivaju da to učine

Danas se dosta voda povukla, izasla je uglavnom iz restorana, u restoran nema vode, ovo sto smo mogli danas malo da pocistimo, pa cemo da vidimo sta ce se desavat dalje, hoce li nocas biti veci vodostaj, ili nece. More se kao malo smirilo, nadam se da nece bit nista vise.

Dramatično je sinoć bilo u Budvi, u Starom gradu i njegovoj okolini. Nadležne službe i mještani džakovima pijeska su "odbranili" Stari grad od vode. Veliki talasi, uništili su plažni bar i stazu na plaži Mogren, gdje je pričinjena značajna materijalna šteta, kao i na kupalištu Djevištenje između Rafailovića i Kamenova. Danas je u toku akcija čišćenja.

Zbog obilnih padavina i na sjeveru zemlje, voda iz gradskog vodovoda u Beranama nije za piće.

Bonus video: