Ulcinj: Najkritičnije u blizini granice sa Albanijom, mještani do kuća moraju čamcima

Od poljoprivrednih usjeva nije ostalo ništa, a voda stiže i do štala sa stokom
127 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Printscreen (YouTube)
Ulcinj, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 17.03.2018. 19:09h

Na teritoriji ulcinjske opštine pod vodom je više sela, a najkritičnije je u onima u blizini granice sa Albanijom, gdje mještani do kuća moraju čamcima. Jak južni vjetar pogoršao je situaciju i na dijelu gdje se Bojana uliva u more, pa je voda prodrla i u restorane. Nivo Bojane raste.

Sela Anamaljskog područija, u dolini rijeke Bojane - Lisna, Bori, Fraskanjel i Štodra su pod vodom. Kompletno poljoprivredno zemljište je uništeno, a mještani strahuju da će im voda prodrijeti u kuće. Do svojih domova stanovnici i Lisne i Bori mogu samo čamcima.

"Situacija je dosta kritična. Voda je došla, zakrčila je put, ljudi u selu ne mogu normalno komunicirati. U Bore je kompletno selo opkoljeno vodom", kazao je predsjednik Mjesne zajednice Baškimi Skender Tahiri.

"Ima mnogo vode, dva metra je na asfaltu samo. Kolima se ne može. Čamcima idemo do kuća, nemamo drugog načina. U mnogo smo lošoj situaciji", kazao je mještanin sela Lisna Ljatif Taipi.

Od poljoprivrednih usjeva nije ostalo ništa, a voda stiže i do štala sa stokom.

"Juče su bili neki predstavnici opštine Ulcinj da nam objave da će biti poplave, da sklonimo stvari, da se udaljimo, ali nemamo kud jer kuće ne možemo da pomjerimo. 90 posto livada je pod vodom, sve zimske kulture što mješni proizvode I stočni fond I djetelina, sve je uništeno", kazao je mještanin sela Fraskanjel Skender Heba

Kritično je danas i na rijeci Bojani . Voda iz sata u sat raste i prodrla je u restorane. Putevi do kućica su poplavljeni, a jak južni vjetar dodatno otežava situaciju.

Bonus video: