Mještani Virpazara u pripravnosti: Valjda se neće ponoviti 2010.

“Neće čitav Virpazar poklopiti, već će jedne djelove Vira, to jeste tamo gdje su najniže tačke"
3 komentar(a)
Vranjina, poplava, Foto: Boris Pejović
Vranjina, poplava, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2018. 18:51h

Mještani Virpazara od jutros su u stanju pripravnosti zbog mogućih poplava.

"Pošto smo čuli da će biti poplava, već znamo kako je bilo prvi put, tako da smo već komplet donji sprat iselili”, kazao je za TV Vijesti Savo Pečurica, mještanin Virpazara.

"Očekujemo poplave ako nastavi ovako. A jesmo li spremni, nemamo se što tu spremati, nema od toga pomoći. Znaće se za dva dana oće li biti, oće li se voda podići". dodaje Nenad Petranović.

Predsjednik Mjesne zajednice Crmnica Đuro Marković tvrdi da su spremni za moguće poplave.

"Prvo smo obavijestili stanovništvo da može doći do poplava. Da stvari koje se nalaze na donjem spratu iznesu na gornji sprat. Takodje, za ona nemoćna lica, i koja nemaju gdje, spremili smo da izvršimo evakuaciju toga stanovništva, a to je u stacionaru u Baru. Obezbjedili smo hranu, vodu, takođe ekoloske wc-e, jer kanalizacioni sistem ne bi sigurno radio, obezbijedili smo agregate.”

Marković, ipak, vjeruje da se neće ponoviti 2010. godina.

“Neće čitav Virpazar poklopiti, već će jedne djelove Vira, to jeste tamo gdje su najniže tačke”.

Pored Virpazara, najkritičnija je Rijeka Crnojevića gdje je voda već ušla u pojedine kuće, a poplavljerno je i šetalište. Kritična su i naselja pored željezničke stanice, kao i Donji Murići i selo Krnjice. Nivo Skadarskog jezera danas nije rastao u Vranjini. Obilna kiša nije zaobišla ni crnogorsko primorje, međutim nije napravila probleme stanovnicima primorskih opština. Metreorolozi obilne padavine najavljuju i narednih dana.

[FOTO] Pogledajte kako danas izgleda Vranjina >>>

Bonus video: