Suđenje Stamatovićevom klanu: Zeković smatra da nije bio meta napada

Zeković je, prema optužnici, bio meta ovog klana 20. maja prošle godine. Tada su ispod automobila „golf petica“ u podgoričkom naselju Zabjelo, optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak postavili bombu
214 pregleda 1 komentar(a)
suđenje Stamatović, Foto: Screenshot (Youtube)
suđenje Stamatović, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 13.03.2018. 18:47h

Svjedočenje u postupku protiv Podgoričanina Stevana Stamatovića, koji je u bjekstvu, i članova njegove kriminalne grupe, Nikšićanin Radojica Zeković započeo je rekavši da što se tiče samog događaja, sebe "ne vidi u toj priči". Kazao je da optužene ne poznaje i da ne vidi razlog zbog kojeg bi bio meta napada kada nema veze sa nikakvim klanovima.

Zeković je sproveden iz spuškog zatvora gdje robija zbog dvostrukog ubistva.

Zeković je, prema optužnici, bio meta ovog klana 20. maja prošle godine. Tada su ispod automobila „golf petica“ u podgoričkom naselju Zabjelo, optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak postavili bombu.

Zeković je tvrdio da nikada nije upravljao tim vozilom, da vlasnika automobila ne poznaje, ali i da ne može da objasni zbog čega se u vozilu nalazio jedan račun na ime njegovog oca. Nije se pridružio krivičnom gonjenju.

"Zeković ništa nije rekao što bi bilo kompromitantno po moje branjenike, čak štaviše vidjeli ste kako je kazao da ne poznaje nikog od okrivlljenih kako kritičnog dana nije bio u Podgorici i kako je po njega došla Uprava ZIKS- a oko 11 sati u Nikšiću i odvela ga nazad u ZIKS pod izgovorom da mu je život ugrožen" kazao je Zoran Piperović, advokat optuženih.

Odgovarajući na pitanja, Zeković je kazao da mu je Vladimir Roganović, koji važi za visokotiranog člana kavačkog klana, vjenčani kum i da je išao kod njega u Herceg Novom. Potvrdio je da mu u zgradi ispred koje su optuženi postavili eksploziv živi supruga i sin kod kojih je bio samo jednom i to u septembru 2016.te. Kategoričan je da ni njegova supruga ne poznaje vlasnika „golfa“ i da ga sigurno nije koristila, jer ne umije da vozi. Upitan kako se njegov DNK našao u automobilu Zeković je ponovio da nije koristio vozilo jer da jeste sigurno bi ostalo više njegovih bioloških tragova od dvije tačke.

Njegovom iskazu prigovorio je specijalni tužilac Saša Čađenović koji je najavio da će sve biti jasnije nakon što kao dokaz budu sporovedeni zapisnici o vještačenju DNK-a i sa uviđaja. Odbrana ipak ponavlja da Tužilaštvo nema dokaza.

"Da ne postoje takvi dokai zbog toga mi nijesmo prigovorili iskazu svjedoka Zekovića i ja sam i onda rekao na potvrđivanju optužnice nijednom iskazu ni jednom dokazu koji je predložen u optužnici u ovom predmetu ja prigovoriti neću", ističe Piperović.

Na prijedlog tužioca, odgledan je video zapis izuzet iz telefona optuženog Aleksandra Bojovića, a na kojem se vidi da ovaj optuženi šeta po stanu i pored firmirane odjeće i parfema pokazuje šest pištolja i dvije automatske puške.

Svjedok Nemanja Radović je kazao da je to njegov stan koji je preko agencije dao pod zakup optuženom Đorđu Božoviću. Ukupno petorica optuženih terete se za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva a suđenje se nastavlja 16. marta.

Bonus video: