Specijalno tužilaštvo preuzelo istragu o ubistvu Slobodana Šaranovića

Istražitelji vjeruju da je Šaranović glavom platio organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, zbog čega je i bio optužen u Srbiji
316 pregleda 3 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2018. 19:05h

Istragu o likvidaciji 79-godišnjeg Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića, ubijenog 11. marta prošle godine u Budvi, preuzelo je Specijalno državno tužilaštvo. To je Televiziji Vijesti zvanično saopšteno iz podoričkog Višeg tužilaštva.

Objašnjavaju da su nakon određenih radnji odlučili da predmet prebace kolegama sa četvrtog sprata. A sve ono što istražuje Specijano tužilaštvo nosi oznaku „tajno“ pa zato na pitanje - šta su oni do sada utvrdili, odgovor nije bilo moguće dobiti.

"Povodom Vaših pitanja obavještavamo Vas da je Specijalnom državnom tužilaštvu od strane Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, dostavljen predmet koji je formiran povodom ubistva Slobodana Šaranovića dana 11.03.2017. godine u Budvi, na ocjenu, radi utvrđivanja da li u radnjama nekog lica postoje elementi bića krivičnih djela za koje je nadležno da postupa Specijalno državno tužilaštvo", navodi se u odgovoru Specijalnog tužilaštva.

Jedino što se za sada zna, jeste da je Šaranović ubijen iz dva oružja, nadomak zgrade u kojoj je stanovao. Prvi rafal, najvjerovatnije iz automata, ubice su sasule Šaranoviću u leđa, a kada je pao na trotoar, jedan od napadača je izašao i iz blizine ponovo pucao u njega.

Vjeruje se da su u automobilu bila najmanje trojica egzekutota - jedan je bio zadužen za vožnju, drugi je pucao iz automata sa zadnjeg sjedišta, dok je treći izašao sa suvozačevog mjesta i iz pištolja “ovjerio” Šaranovića.

Istražitelji vjeruju da je Slobodan glavom platio organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, zbog čega je i bio optužen u Srbiji, a istraga je zbog istog djela vođena i pred našim nadležnim organima.

Šaranović je svojevremeno, vjeruje se, krivio upravo Luku Bojovića za likvidaciju svog brata Branislava 2009. godine na Dedinju, kada je, kako se pretpostavlja i krenuo krvavi obračun dvije porodice.

Dok je postupak protiv Šaranovića obustavljen, na spisku optuženih za ubistvo Nikole Bojovića u spisima crnogorskih i srpskih nadležnih organa i dalje se nalazi Nikšićanin Ratko Koljenšić. I dok je Šaranović za života tvrdio da nema nikakve veze sa zločinom, Koljenšić je, nakon njegove likvidacije, ponudio Višem tužilaštvu da prizna svoje učešće u organizaciji ubistva Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu. Nagodba ipak još nije sklopljena.

Bonus video: