"INCIDENT JE BIO PLANIRAN I SA JASNO PODIJELJENIM ULOGAMA"

Vuković na suđenju: Knežević me vrijeđao i na osnovu toga što sam lošeg zdravlja

Vuković je poručio da se ne plaši Kneževića, ali da se Crna Gora plaši onih koji sa ulice jurišaju na Skupštinu, a u Skupštini na poslanike
165 pregleda 29 komentar(a)
Miodrag Vuković, Milan Knežević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Miodrag Vuković, Milan Knežević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.03.2018. 19:28h

Pred sutkinjom Željkom Jovović u svojstvu svjedoka oštećenog konačno se pojavio i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković.

Povodom incidenta koji se u Skupštini Crne Gore odigrao u februaru prošle godine, kada su nakon skidanja imuniteta poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću članovi tog poslaničkog kluba vrijeđali poslanike najjače vladajuće stranke, Vuković je kazao da je godinu dana nakon tog događaja ubijeđen da je sve bilo planirano, a uloge unaprijed podijeljene, a to je zaključio na osnovu toga što je tokom incidenta u Skupštini primijetio i neke osobe koje nisu zaposlene u toj ustanovi, a koje je ranije viđao u društvu DF-a, što su u tom političkom savezu oštro demantovali.

Incident koji se u februaru prošle godine, nakon skidanja imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, odigrao u holu Skupštine Crne Gore bio je prethodno planiran i sa jasno podijeljenim ulogama. To je na današnjem pretresu u Osnovnom sudu saopštio poslanik DPS-a Miodrag Vuković, koji se pred sudijom Željkom Jovović pojavio kao oštećeni.

"Teško mi je da se podsjećam na te ružne scene. Doživio sam nešto što ni primisli nisam očekivao da ću doživjeti. Po završenoj sjednici Parlamenta, Knežević se zaletio prema meni, nisam mu dao povoda, unio mi se u lice sa desne strane i rekao "ološu". Vrijeđao me i na osnovu toga što sam lošeg zdravlja", istakao je Vuković.

On je ipak poručio da se ne plaši Kneževića, ali da se Crna Gora plaši onih koji sa ulice jurišaju na Skupštinu, a u Skupštini na poslanike. Tvrdi i da su tog dana u skupštinskom holu bile prisutne određene osobe koje nisu zaposlene u Skupštini, ali ih je ranije viđao u društvu poslanika DF-a, što su iz tog saveza odbacili kao neistinu.

"Svima je jasno bilo da aludira na pripadnike redarske službe ili Sedmog bataljona. To je vrlo lako provjerljivo i tražili smo od suda da pribavi dokumentaciju od Skupštine Crne Gore, niko osim poslanika DF-a tog dana nije bio u Skupštini", kazao je Milutin Đukanović, poslanik DF-a.

Na pitanje tužiteljke Romine Vlahović da li su Mandić i Knežević u Skupštinu došli sa očekivanjem da će im biti skinut imunitet, Vuković je odgovorio da je logično da to nisu očekivali.

Zbog svega toga, vjeruju advokati optuženih, Vukovićevo svjedočenje neće u velikoj mjeri uticati na presudu.

"To je samo jedna od činjenica i okolnosti u vezi kojih je ovaj svjedok kontradiktorno svjedočio, odnosno mijenjao svoj iskaz u odnosu na iskaz dat pred tužilaštvom u prethodnom postupku, tako da mislim da sveukupno njegov iskaz ne može biti upotrijebljen za bilo šta a kamoli za osuđujuću presudu okrivljenim", kazala je Andrijana Razić, advokatica Milana Kneževića.

Suđenje su obilježile i burne rasprave između tužilaca i okrivljenih, zbog čega je poslanik Milutin Đukanović, tokom gledanja video snimka incidenta koji je emitovala naša televizija, privremeno udaljen iz sudnice.

Osim Vukovića, u svojstvu oštećenih u ovom procesu svjedočili su i poslanici DPS-a Luiđ Škrelja, Miodrag Radunović i Aleksandra Vuković.

Suđenje se nastavlja 2. aprila.

Preporučujemo za Vas