Krstović pozajmio od Boljevića 1,2 miliona da kupi vilu Marovića

Punomoćnica Radojice Krstovića ranije je predložila da se u dokaznom postupku, u svojstvu svjedoka, pored Boljevića sasluša i Stanko Subotić, a danas je spisku dodala i Đorđinu Marović
302 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud, Foto: Screenshot (Youtube)
Viši sud, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 06.03.2018. 20:01h

Radojica Krstović uzeo je na zajam od Isata Boljevića milion i dvije stotine hiljada eura kako bi kupio vilu od Đorđine Marović. Krstović je to potvrdio na glavnom ročištu održanom na zahtjev specijalne tužiteljke Lidije Vukčević koja traži da se trajno pored ove vile oduzme i stan Svetozara Marovića u Budvi.

Krstović je objasnio da mu je Boljević 2015. kazao da ima oko milion i po eura i da je spreman da uloži u nešto, ali ga nije pitao odakle mu novac, već je imao plan da objekat kupi, dovrši i proda, a zaradu podijeli upravo sa Boljevićem.

Krstović je pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda objasnio i da je novac predao Đorđini Marović, te da je to bilo dva mjeseca prije hapšenja njenog supruga kog navodno nikada nije upoznao.

Tužiteljka Vukčević tvrdi da nema dokaza ni da je stan Svetozara Marovića u Budvi legalno stečen. To su negirali njegovi branioci, podsjećajući da je stan dobio kao opštinski funkcioner još 1992. godine

"Mislim da tu nema nekih noviteta koji bi uticali na to da sud promijeni odluku, odnosno da bude drugačije nego što je bila kada je odbijen prijedlog za privremenu mjeru, tako da očekujemo da će sud odbiti i zahtjev za trajno oduzimanje imovine Svetozara Marovića", kaže advokat Dimitrije Dapčević.

Suđenje će biti nastavljeno 28. marta. Punomoćnica Radojice Krstovića ranije je predložila da se u dokaznom postupku, u svojstvu svjedoka, pored Boljevića sasluša i Stanko Subotić, a danas je spisku dodala i Đorđinu Marović.

Bonus video: