Mart stigao, a o kandidatima ćute i opozicija i vlast

Lider SNP Vladimir Joković kaže da je njegova stranka i dalje za jedinstvenog kandidata, ali da će konačan stav o predsjedničkim izborima imati nakon ponavljanja izbora u Beranama 6. marta
28 komentar(a)
građanska opozicija, Foto: Screenshot (YouTube)
građanska opozicija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2018. 18:39h

Iako se i dalje ne zna ko će biti opozicioni učesnici trke na predsjedničkim izborima, zna se ko neće.

Novinarka Milka Tadić Mijović, koju su u građanskoj opoziciji pominjali kao potencijalnog kandidata, poručila je da bi bilo ispravno da akteri na javnoj sceni njeno ime više ne dovode u vezu sa kandidaturom za predsjedničke izbore.

"Ja u proces kandidature nikada nijesam ni ušla, o toj ideji koja mi je lično bila iznenađenje, samo sam načelno razgovarala sa pojedinim predstavnicima crnogorskih partija i ta je priča za mene vrlo brzo i završena. Zašto se još uvijek potencira moje ime i zašto sam predmet različitih nagađanja samo mogu da slutim, ali imam obavezu da se i na ovaj način distanciram od svih sporenja i kalkulacija oko predsjedničkih izbora u čijem sam i ja vrtlogu, iako je za mene ta stvar okončana faktički i prije nego što je počela", kazala je Tadić Mijović.

Iako je to bilo nagovijesteno za danas, kandidat Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića biće predstavljen sjutra, najavili su iz te partije.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kaže da je njegova stranka i dalje za jedinstvenog kandidata, ali da će konačan stav o predsjedničkim izborima imati nakon ponavljanja izbora u Beranama 6. marta.

"Sačekacemo i da vidimo ko će se sve kandidovati za predsjednika. Onda ćemo donijeti odluku da li ćemo imati svog kandidata, podržati nekoga i da li ćemo uopšte učestvovati na izborima", kazao je Joković.

Iz SNP-a su Televiziji Vijesti nezvanično rekli da je bivsi predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) Momir Đurović pominjan u toj partiji, u neformalnim razgovorima, ali ne i kao konkretan predlog za predsjedničkog kandidata.

Socijaldemokratska partija (SDP) bi trebalo u ponedjeljak, na Glavnom odboru, da odluči o predsjedničkim izborima, a prema nezvaničnim informacijama, ako budu imali svog kandidata, to bi mogao da bude lider stranke Ranko Krivokapić, ili poslanica Draginja Vuksanović.

URA je Glavni odbor takođe zakazala za narednu sedmicu, a danas je Politički savjet konstatovao da je ta partija učinila sve da opozicija ima zajedničkog kandidata, i pozvao organe stranke da odluče o daljim potezima.

Po nezvaničnim informacijama, dio opozicionih stranaka očekuje da svoju kandidaturu ponovo istakne lider Demokrata Aleksa Bečić, a iz te partije su Televziji Vijesti samo rekli da još nije zakazan njihov Glavni odbor.

Iz Demokratskog fronta (DF) danas kratko kažu da čekaju da im njihov favorit Andrija Jovićević odgovori prihvata li da bude kandidat za predsjednika.

Ni vladajuća Demokratska partija socijalisat (DPS) još ne otkriva svog kandidata, a večeras će Državnoj izbornoj komisiji stići prva zvanična kandidatura i to lidera Stranke pravde i pomirenja Hazbije Kalača.

Bonus video: