Snijeg nije zaobišao ni Nikšić: Sunce najveći saveznik komunalaca

U Komunalnom preduzeću kažu da količina snijega nije bila dovoljna da bi mehanizacija čistila ulice, pa su samo posipali so
98 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić snijeg, Foto: Screenshot (Youtube)
Nikšić snijeg, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 28.02.2018. 18:55h

Snijeg koji je prethodnih dana zabijelio većinu crnogorskih gradova, nije zaobišao ni Nikšić, gdje je tokom zime uobičajena pojava. Ipak, ovog puta nije napravio veće probleme, pa komunalne službe priznaju da u gradu osim posipanja zaleđenih površina, nisu angažovale dodatnu mehanizaciju, dok je nešto više posla bilo prema udaljenijim djelovima opštine.

Zadovoljni padavinama su u Ski centru Vučje, gdje se nadaju produžetku sezone, ali građani uglavnom ne priželjkuju nove količine.

Sunce je danas najveći saveznik nikšićkih komunalaca. Ulicama koje je ogrijalo, uz dozu opreza, građani mogu da se kreću.

U Komunalnom preduzeću kažu da količina snijega nije bila dovoljna da bi mehanizacija čistila ulice, pa su samo posipali so.

"Već dva puta smo je posipali glavnim gradskim ulicama i upravo je akcija posipanja na kritičnim mjestima", kazao je direktor JKP Nikšić Miodrag Muratović.

Na listi prioriteta bili su putni pravci prema Vidrovanu i Morakovu, a tokom dana mašine su raspoređene po prigradskim naseljima. Vozači su zabrinuti zbog stanja u sporednim gradskim ulicama, posebno noću.

Muratović kaže da im ova zima nije zadala puno problema, osim na teritoriji Banjana, gdje je u proteklih 15-ak dana bilo više intervencija.

"Izrazito veliki snijeg je bio u Somini - oko 70centimetara, a kod Crkvica čak do 90 centimetara. Mi smo intervenisali i nije bilo žalbi stanovnika", kazao je Muratović.

Na snijeg se ne žale ni u Ski centru Vučje, gdje su uvjereni da su im nove padavine obezbijedile dugu sezonu.

"Sezona će, nadam se, trajati do kraja marta. Snijega ima sasvim dovoljno. Na stazi je utabano oko 50 centimetara, žičara je u funkciji. Očekujemo ponovo školu skijanja, ovog puta iz Petrovca", kazao je Mitar Barac iz Ski centra Vučje.

Snijega u gradu vjerovatno neće biti već sjutra, jer je najavljena kiša.

Bonus video: