Direkcija: Otvaranje puta Budva - Cetinje do kraja marta

Prostora za odlaganje otvaranja magistrale više nema, a nadležni kažu da su svjesni rokova
278 pregleda 9 komentar(a)
put Budva - Cetinje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
put Budva - Cetinje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.02.2018. 18:36h

Radovi na dionici Košljun - Zavala konačno su nastavljeni. Rok za završetak ovog dijela magistrale Budva - Cetinje bio je 20. novembar, ali su zbog problema u firmi Hidrokop, za koju se spekulisalo da odlazi pod stečaj, radovi bili prekinuti.

"Prolongiran je završetak radova i u jednom periodu od nekih petnaestak dana radovi se nisu ni izvodili. Na zadnjem sastanku koji smo imali sa predstavnicima Hidrokopa dobili smo čvrste garancije da će oni završiti zajedno sa svojim podizvođačem ove asfalterske i tamponerske radove, a kasnije će radove koji ne utiču na odvijanje saobraćaja zavrsiti u nekom novom roku", kaže Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

Radovi napreduju i na dionici Brajići - Lapčići, koja je takođe trebalo da bude završena krajem novembra, ali je zbog velikog odrona u Brajićima početkom decembra, i loših uslova za rad u tom periodu, rok pomjeren.

"Tu je dinamika nešto bolja. Za jednu dionicu na potezu gdje se krajem godine desio onaj odron i gdje je mali tunel već je izvršena priprema za asfaltiranje... Vrlo brzo se očekuje da se saobraćaj preusmjeri na novi tunel, u punoj širini saobraćajnice, kako bi se naizmjenično puštanje saobraćaja svelo na minimum. Na obje ove dionice radovi moraju biti završeni drugom polovinom marta," dodaje Kokić.

Prostora za odlaganje otvaranja magistrale više nema, a nadležni kažu da su svjesni rokova.

U Direkciji za saobraćaj kažu da su ključni radovi na dionicama Košljun - Zavala i Brajići - Lapčići završeni i uvjeravaju građane da se ne može desiti da magistralni put Cetinje - Budva ne bude završen do početka sezone.

Bonus video: