Vučurović: Kriminalni krugovi bliski režimu vrše pritisak na DF

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, kaže da kao menadžer kampanje tvrdi da su sve radili u skladu sa zakonom
142 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Screenshot (Youtube)
Jovan Vučurović, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 13.02.2018. 18:46h

Sedam funkcinonera Nove srpske demokratije saslušano je danas pred Specijalnim policijskim timom - poslanici Jovan Vučorović i Ljiljana Đuršaković, odbornica Nataša Jevrić i više članova Glavnog odbora te stranke. U policiji su imali potrebu da članove Demokratskog fronta ispitaju oko donacija koje su uoči parlamentarnih izbora 2016. godine uplatili Novoj srpskoj demokratiji, a radi se o iznosu između 60 i 70 hiljada eura.

“Ne radi se ni o jednoj nelegalnoj situaciji, donirali smo do dvije hiljade eura za Novu srpsku demokratiju i to je potpuno legalna situacija, koju oni pokušavaju da pretvore u neki slučaj", kazao je Vučurović.

Vučurović nema dileme da se radi o pritisku i hajci, koju tužilaštvo, kako kažu, u kontinuitetu vrši prema Frontu, u posljednjih godinu i po dana.

“Radi se o pritisku kriminalnih krugova povezanih sa vrhom režima. Kada govorim o kriminalnim krugovima, tu direktno mislim na strukture u policiji, u tužilaštvu povezane sa Milom Đukanovićem, radi se o njihovoj namjeri da izvrše još jedan pritisak DF, da obeshrabre naše članstvo i simpatizere, ali to im ne može uspjeti”, istakao je Vučurović.

Jedan od lidera DF, Milan Knežević, kaže da kao menadžer kampanje tvrdi da su sve radili u skladu sa zakonom.

“Ali zato treba provjeriti 700 hiljada donacija koje je imala DPS, za parlamnetarne izbore 2016. godine. Niko se nije usudio da dvije hiljade funkcionera DPS koji su u jednom danu donirali DPS sa 700 hiljada eura, sasluša na bilo koju okolnost za sumnjive poslove i sumnjive transakcije”, napominje Knežević.

Iz Tužilaštva demantuju da se radi o bilo kavoj hajci na DF, već da Specijalno državno tužilaštvo radi provjere zakonitosti donacija koje su uplaćivane DF-u, i da su tim povodom juče uručeni pisani pozivi određenim osobama da dođu u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, kako bi dali izjavu u svojstvu građanina.

“Nikakvog privođenja nije bilo, a pozvana lica su imala mogućnost da u slučaju drugih obaveza, zatraže odlaganje saslušanja za neki drugi datum. Nije u pitanju nikakva hajka Specijalnog tužilaštva na DF, već potpuno zakonito odvijanje izviđajnog postupka”, navode iz tužilaštva.

Poziv za saslušanje još jednom je dobio i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. Specijalna tužiteljka Stojanka Radović želi da ga sasluša zbog njegove izjave da je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša platio slobodu sa 100 hiljada eura u slučaja Carine.

Bonus video: