DJ Regal: Radio sam dosta ludih stvari

Nadam se odličnoj noći i da ćemo svi uživati. Potrudiću se da puštam što više mojih traka, ali je glavno biti otvorenog uma
108 pregleda 0 komentar(a)
DJ Regal, Foto: Adriana Roslin
DJ Regal, Foto: Adriana Roslin
Ažurirano: 10.02.2018. 18:56h

Istinski ljubitelji tehno muzike sigurno sa nestrpljenjem očekuju petak, 16. februar kada će u kotorskom “Maximusu” gostovati Regal, jedan od najcjenjenijih mladih producenata ovog žanra. Gabrijel Kasina, kako je pravo ime španskog DJ-a italijanskih korijena, još 2012. se probio među najtraženije aktere svog žanra. Postao je najmlađi Španac koji se našao za miks pultom u kultnom berlinskom klubu “Berghein”, svojevrsnoj tehno Meki, a u glavnom gradu Njemačke proveo je i dio života. Slava mu nije udarila u glavu, pa važi za producenta čiji kvalitet godinama ne pada, a poznat je prije svega po mračnom zvuku, nemilosrdnom ritmu i pulsirajućim basevima.

Kakva su očekivanja pred nastup i što publika može da očekuje od tebe?

Ne volim da puno toga očekujem, samo se nadam da će to biti odlična noć za sve i da ćemo svi uživati. Isto važi i za publiku, ovoga puta ću se potruditi da puštam što više mojih traka, ali glavna stvar je biti otvorenog uma i jednostavno uživati u muzici.

Kako si se zaljubio u tehno muziku?

To se desilo prije mnogo godina kada mi je jedan prijatelj pustio kasetu sa tom muzikom. Melodije koje te bacaju u trans su mi se odmah uvukle pod kožu i zaposjele mi dušu.

Berlin je odigrao bitnu ulogu u tvojoj karijeri.

Tokom dijela života koji sam proveo u Berlinu imao sam mnoštvo kul iskustava, sklopio sam velika prijateljstva i naučio dosta o životu i muzici. Berlin i dalje igra veoma bitnu ulogu u mom životu.

Izjavio si da ti je Tbilisi sada poput druge kuće, kako je došlo do toga? Mi ovdje ne znamo puno o bumu koji tehno tamo doživljava, možeš li nam reći nešto o tome iz prve ruke?

Tbilisi je skroz kul grad sa veoma interesantnim miksom starog i modernog. Ljudi su istinski otvorenog uma i veoma prijateljski raspoloženi. Mislim da moramo što više proširiti priču o ovom gradu i zemlji i zato sam tokom posljednje posjete za Novu godinu tamo snimio kratki video koji ću uskoro objaviti na YouTubeu.

Počeo si da se baviš miksovanjem traka još kao vrlo mlad, da li se osjećaš više kao DJ ili kao producent?

Zavisi od momenta. Mnogo volim da nastupam, ali trenutno većinu vremena provodim u svom studiju gdje isprobavam nove stvari, tako da se može reći da se sada više osjećam kao producent.

Možeš li se prisjetiti neke od najluđih žurki kojima si prisustvovao?

Prisustvovao sam mnogim ludim žurkama i dosta ludih stvari sam i sam radio. Imam lijepa sjećanja sa DGTL festival prošle godine, vrhunski sam se proveo sa prijateljima, ali nisam siguran da bi se osoblje hotela u kojem sam bio smješten složilo sa mnom.

Još smo na početku godine, koliko si zadovoljan učinjenim u prošloj i što spremaš za ovu?

Nikad nisam skroz zadovoljan sa onim što radim, uvijek mi se čini da mogu bolje. Ove godine će biti dosta iznenađenja, remiksa, saradnji, spotova, žurki...

Bonus video: