Naslućuje se motiv: Je li plač djeteta smetao Šišiću?

"Žao mi je to dijete, bio je mali presladak, baš mi ga je žao, ali nijesu za svakoga ni djeca"
187 pregleda 0 komentar(a)
Jovović kuća nasilje, Foto: Savo Prelević
Jovović kuća nasilje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2018. 19:43h

Šok i nevjerica zavladali su jutros nakon objave da je petnaestomjesečni P.J. preminuo u Dječijoj bolnici, od posljedica brutalnih batina koje mu je, kako se sumnja, dan ranije nanio očuh, 28-godišnji Nermin Šišić iz Tuzle.

Osim Šišića, osumnjičenog za ubistvo djeteta, podgorička policija uhapsila je i dječakovu majku - 34-godišnju Jelenu Jovović zbog krivičnog djela "kršenje porodičnih obaveza".

Šišiću i majki preminulog djeteta viši tužilac Zoran Vučinić odredio je pritvor do 72 sata.

Policija sumnja da Šišiću to nije bio prvi put da digne ruku na dijete.

"N.Š. u dužem periodu fizički zlostavljao maloljetno dijete staro petnaest mjeseci, sina nevjenčane supruge J.J, te da je J.J. tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze", saopšteno je iz Uprave policije.

Dječak je u bolnicu primljen bez znakova života s teškim povredama glave, a slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći, nakon što su konstatovali da dijete po tijelu ima vidljive tragove nasilja.

Majka i očuh odmah su sinoć privedeni ali nijesu htjeli da pričaju o zločinu.

Na licu majke, tokom privođenja kod dežurnog tužioca, emocija skoro da nije bilo. Emocije nije skrivala njihova prva komšinica na Zabjelu.

"Žao mi je to dijete, bio je mali presladak, baš mi ga je žao ali nijesu za svakoga ni djeca", rekla je komšinica Nada.

I koliko god jezivo djeluje samo ubistvo djeteta, još jeziviji je motiv koji se naslućuje a to je da je očuhu smetao dječakov plač.

"Ja sam njega čula da je plakao, a poslije toga utiša se, poslije se nikako dijete nije čulo cijeli dan jer nas samo pregrada dijeli", priča Nada.

Osumnjičena majka posljednjih godina živjela je u kući koja joj je pripala nakon majčine smrti, a svađe sa očuhom su, tvrde komšije, bile skoro svakodnevne.

"Teško je živjela, preko prozora sam joj davala i krompir i jaje da mu dadne jogurt, eto tako šta je dalje radila, čak smo zvali onu Banku hrane da joj pomogne. Ona to kad je ovaj došao valjda nije ni tražila", kaže Nada.

A dječakov očuh uselio se u njihov dom u septembru prošle godine. Po dolasku iz Tuzle radio je kao građevinski radnik, a iz policije saznajemo da je i u rodnom gradu poznat po dužem spisku krivičnih djela - počev od teških krađa do pokušaja ubistva.

Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka prijeti mu kazna do 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina robije.

Bonus video: