Knežević: Nuđeno mi je da platim 10.000 eura da se kazna poništi

Da li će ići u zatvor, Knežević, a ni ostali lideri DF-a danas nisu jasno odgovorili. Ipak, Knežević ostaje u Crnoj Gori, gdje je dostupan organima
0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Screenshot (Youtube)
Milan Knežević, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 31.01.2018. 18:12h

Umjesto sedam mjeseci zatvora zbog napada na policajca poslije razbijanja protesta DF-a ispred Skupštine 17. oktobra 2015. godine, poslanik Fronta Milan Knežević, odlukom Višeg suda, osuđen je na četiri mjeseca robije. Taj sud je uvažio žalbe njegovih branilaca i preinačio presudu Osnovnog suda.

Ipak, Knežević kaznu zatvora ne doživljava ozbiljno jer smatra da nije kriv.

"Da dam želio da dilujem i da trgujem, imao sam jedan jednostavak izbor, jednu ponudu, da dam 10.000 eura određenoj osobi i da mi se kažna poništi i vrati na ponovno odlučivanje," rekao je on.

U presudi Višeg suda piše da je kazna Kneževiću ublažena, jer su u obzir uzete dvije olakšavajuće okolnosti: to što ranije nije bio osuđivan i smanjena uračunljivost.

"Što znači, kada branite Ustav, slobodu, pravdu, niste normalni. Ovo nije presuda suda, ovo je presuda sluga režima u odori sudija." kazao je jedan od lidera DF-a, Predrag Bulatović.

Još jedan od lidera Fronta, Andrija Mandić, kazao je da Predsjedništvo DF-a ne prihvata i da odbacuje presudu Višeg suda u Podgorici.

"Mi smo danas našeg kolegu Milana Kneževića, kao predsjedništvo savjetovali da ni u jednoj situaciji se ne odazove na poziv mafije," rekao je Mandić.

Da li će ići u zatvor, Knežević, a ni ostali lideri DF-a danas nisu jasno odgovorili. Ipak, Knežević ostaje u Crnoj Gori, gdje je dostupan organima.

"Ono što sigurno neću uraditi to je bjekstvo u Rusiju i Srbiju. Znači, nikakav politički azil i u Rusiji ni Srbiji ne dolazi u obzir. Ne napuštam Crnu Goru," kazao je Knežević.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, rekao je da Predsjedništvo DF-a zadražava pravo da u narednim danima ili nedjeljama artikuliše svoj odgovor, kako je kazao, ovoj sramnoj protivustavnoj odluci.

"Očekujem da ćemo u narednom vremenu vidjeti da li je ovo tačka poslije koje CG klizu u sukobe sa nesagledivim psoeldicama po mir I stabilnost ove zemlje, možda I ragiona. Jer je ova tačka da svi ozbiljno shvatimo da se silom protiv DF-a ne može boriti," rekao je Medojević.

U tom političkom savezu poručuju da je presuda Kneževiću “kap koja je prelila čašu” i da je doživljavaju kao presudu cijelom Demokratskom frontu.

Bonus video: