RASKOPANE ULICE, TROTOARI, NOVA RASVJETA...

"Grad liči na Bejrut": Ulcinjani svjesni da se radi samo pred izbore

Sto pedeset hiljada eura izdvojeno je iz opštinskog budzeta za popločavanje trotoara u Novoj mahali i postavljanje, kako su naveli na opštinskom sajtu, moderne led rasvjete
63 pregleda 7 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Screenshot (Youtube)
Ulcinj, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 01.02.2019. 10:08h

Pet dana pred izbore, u Ulcinju se mogu zateći raskopane ulice, trotoari koji čekaju popločavanje i postavljanje nove rasvjete.

Andrija Ćetković iz Koalicije "Za zdravi Ulcinj  - građanski, hrabro" (SNP-DF) kaže da grad liči na Bejrut.

"Liči na Bejrut i to je nešto sasvim očekivano, jer ovi ljudi drugačije ne mogu ni da rade, već samo u svoju korist. Prošle godine su oni u kapitalne investicije uložili 250 hiljada eura, a sada na ovom dijelu trotoara 150 hiljada. Mislim da je sve jasno i slikovito."

Sto pedeset hiljada eura izdvojeno je iz opštinskog budzeta za popločavanje trotoara u Novoj mahali i postavljanje, kako su naveli na opštinskom sajtu, moderne led rasvjete. Na ovom dijelu postojalo je i jedno i drugo.

"Mnogo više prioriteta je bilo na nekim drugim mjestima, koja su više na udaru, koja nemaju ni onakve trotoare kakvi su ovdje prethodno bili, trebalo je dovesti makar u normalno stanje. Recimo Kosovsku ulicu, koja kompletnom dužinom nema trotoare, a planirano je budzetom u prethodne dvije godine," dodaje Ćetković.

Svjesni su i građani Ulcinja da su predizborne investicije u pitanju i navikli su, kažu, na to.

"Nikad gore. Radi se uoči izbora kada narod oskudijeva u svemu, kada narod ne može da sastavi kraj sa krajem, a društveni budžet trošiti na šminkanje grada, za mene je glupo," kaže Ulcinjanin Muzafer Suljović.

Besim Kalezić kaže da se u posljednje vrijeme prešlo u naviku da se radi samo pred izbore.

"Apelovao bih na opštinske organe, pa i dalje, koji su nadležni za ovakve rabote da nam rade i mimo izbora," rekao je Kalezić.

Ragip Išmakić smatra da je Ulcinj zapušten grad i da je žalosno što ga je država zaboravila.

"Daj Bože da se svake godine gradi, ali trebalo bi malo veće investicije, da nam naprave hotele, da bi mogla omladina da radi, a ne da napušta ovaj grad," kazao je on.

Iz Demokratske partije (DP) koja je dio aktuelne vlasti, sa današnje pres konferencije poručuju da su uvjereni da građani neće nasjesti na ovakve aktivnosti.

Predsjednik te partije, Fatmir Đeka, smatra da to ne može da utiče na birače, već da građani na dan izbora daju svoj sud na osnovu što je jedna partija radila tokom jednog perioda.

"Ako se radi o budžetu opštine, ako se radi dan pred izbore, suvišno je pričati. Neko je imao prilike četiri godine da pokaže da li zna, da li je spreman i da li hoće da investira u svom gradu," dodaje Gzim Hajdinaga iz DP.

Pored Nove mahale, u toku su radovi i oko novog kružnog toka, koji je svečano otvoren prije par dana, a građane je koštao 290 hiljada eura. Prokopan je i Pinješ, kao i brojne sporedne ulice.