Nikšić ima oko 80.000 stanovnika i samo jedno vozilo Hitne pomoći

"Hitna pomoć u Nikšiću ima problema sa funkcionisanjem voznog parka, jer postoji samo jedno auto za kućne posjete. I nemoguće je stići na sva mjesta, a mi zaposleni u hitnoj pomoći trpimo vrijeđanje i ponižavanje zbog toga", istakao je Čedomir Savković, vozač Hitne pomoći Nikšić
352 pregleda 0 komentar(a)
Hitna pomoć, Nikšić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Hitna pomoć, Nikšić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.01.2018. 19:13h

Nikšić - grad sa oko 80 hiljada stanovnika funkcioniše sa samo jednim vozilom Hitne pomoći.

Zaposleni u Hitnoj službi imaju mnogo posla, trude se da odgovore na sve pozive, ali se često dešava da građani prijeko potrebnu pomoć ne mogu dobiti u svojim domovima pa su opravdano ogorčeni.

Ako u nesreći imate sreće onda će radnici hitne pomoći u Niksiću do vas stići za nekoliko minuta. U suprotnom - po ljekarsku pomoć - morate doći, jer jedna od najvećih opština još u bivšoj Jugoslaviji - vjerovali ili ne - funkcioniše sa samo jednim vozilom hitne službe.

"Hitna pomoć u Nikšiću ima problema sa funkcionisanjem voznog parka, jer postoji samo jedno auto za kućne posjete. I nemoguće je stići na sva mjesta, a mi zaposleni u hitnoj pomoći trpimo vrijeđanje i ponižavanje zbog toga", istakao je Čedomir Savković, vozač Hitne pomoći Nikšić.

Dugogodišnji ljekar Hitne pomoći, Srđan Stamenović pojašnjava da se za svaku nepredviđenu situaciju kontaktiraju nadležni koji su, pomalo apsurdno, ne u gradu pod Trebjesom već u Podgorici pa sa pedesetak kilometara udaljenosti rješavaju hitne situacije u Nikšiću.

"Često se dešava da odemo i po 30, 40 kilometara od centra. I u neka sela ka Vilusima ili Petrovićima što oduzima 3, 4 sata. Tako da se često dešava da sam grad Nikšić ostane bez vozila. U tim slučajevima moramo da zovemo od kuće ljude u slobodno vrijeme da dođu da uskoče da popune tu prazninu", kazao je Stamenović.

Zaposleni su se požalili i na transportnu rampu koja ih ometa da profesionalno obavljaju svoj posao.

"Zbog nefunkcionisanja rampe za prilaz kolima hitne pomoći i za transport pacijenata, ostavljamo pacijente na dno rampe i po kiši i po snijegu i da se kvase jer naši iz zavoda nisu u mogućnosti da nam obezbjede nesmetan ulazak na rampu Hitne pomoći", rekao je Savković.

Zbog svega ovoga Televizija Vijesti je pozvala i Sašu Stefanovića, direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore koji tvrdi da nijedan zahtjev za rješavanje problema pristupne rampe nije stigao na njegovu adresu. Dodaje i da je u planu izgradnja novih službi Hitne pomoći pa o ulaganju u staro i ne razmišljaju.

Bonus video: