"Cungu koristi poziciju da promoviše Forcu, smetaju mu crnogorski ministri, sebičan je..."

Cungu optužbe ne želi da komentariše
169 pregleda 0 komentar(a)
Nazif Cungu, Enver Hodžaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nazif Cungu, Enver Hodžaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.01.2018. 19:27h

Dio ulcinjske vlasti i opozicija optužili su predsjednika opštine Nazifa Cungua da koristi poziciju kako bi u kampanji promovisao svoju partiju, Forcu.

Smeta im dolazak zamjenika premijera Kosova Envera Hodžaja koji je boravio u Ulcinju na poziv Cungua i sa njim otvorio nedovršeni vidikovac na Štegvašu.

Cungu optužbe ne želi da komentariše.

Aktuelni predsjednik opštine Nazif Cungu koristi poziciju i visoke zvaničnike Kosova u jeku predizborne kampanje, kako bi promovisao Forcu na čijem je čelu, i pokušao da zaigra na nacionalnu kartu i pribavi sitne političke poene, stav je i Cunguovih sadašnjih koalicionih partnera iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratske unije Albanaca (DUA), ali i ulcinjske opozicije.

Oni su se osvrnuli na dvodnevni boravak vicepremijera Kosova Envera Hodžaja, koji je na poziv Cungua promovisao svoju knjigu o 10 godina kosovske nezavisnosti, a sa aktuelnim predsjednikom otvorio je i nedovršeni vidikovac na Štegvašu.

"Ovo je kampanja, mislim da ne bi trebalo da dolaze strani funkcioneri. Mislim da to nije u redu, i neka je njemu na čast. On me nije pozvao kada je došao zamjenik premijera Kosova, sjutra me nazvao i rekao da je bio", saopštio je Ljoro Nrekić, predsjednik OO DPS Ulcinj.

"Mi kao DUA nismo pozvani nigdje, izuzev za vidikovac u Valdanosu. Ovo su rezultati koalicije koju činimo zadnje dvije godine, najmanje što se očekivalo je da budemo pozvani kao dio koalicije, ako ništa drugo da budemo fizički prisutni. Tu nema apsolutne nikakve kolektivnosti, nema korektnosti u tome. Ali šta ćemo. Oni misle da će dobiti koji glas više, možda će i dobiti", kazao je Mehmet Zenka, predsjednik DUA.

Socijaldemokrate (SD) tvrde da Cunguu smetaju crnogorski ministri koji dolaze u Ulcinj, a sam dovodi strane.

"Vidi se da ih koristi za kampanju, pred izbore, dovodeći strane ministre slikajući se sa njima, ali mu smeta predsjednik Skupštine Ivan Brajović, ministar Damir Šehović, ministar Kenan Hrapović i zato nas optužuje kao SD, vjerovatno je to neka panika kod njega", rekao je Ćazim Hodžić, predsjednik OO SD Ulcinj.

U opozicionom Građanskom pokretu URA ocjenjuju da Cungu ovakvim potezima samo pokazuje slabost.

"Radi se o neprimjerenom gestu aktuelnog predsjednika Opštine, koji je ovu posjetu vicepremijera Kosova iskoristio za sopstvenu promociju i time pokazao visok nivo sebičnosti, jer je isključio druge partije, drug, poslanike, ministre", kazao je Omer Bajraktari, predsjednik OO URA Ulcinj.

Cungu je u telefonskom razgovoru Televiziji Vijesti saopštio da ne želi da komentariše optužbe koalicionih partnera i opozicije.

Bonus video: