Saobraćaj se zbog rekonstrukcije odvija otežano: Put Petrovići-Vraćenovići će biti završen do ljetnje sezone?

Dionicom puta od Petrovića do Vraćenovića, ka istoimenom graničnom prelazu dnevno prođe na stotine auta, kamiona i šlepera
320 pregleda 0 komentar(a)
Put Petrovići-Vraćenovići, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Put Petrovići-Vraćenovići, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 27.01.2018. 19:09h

Put Petrovići-Vraćenovići koji Crnu Goru povezuje sa Bosnom i Hercegovinom, rekonstruiše se od novembra 2016. godine, a nakon što je probijen jedan rok, iz Direkcije za saobraćaj obećavaju da će biti završen do početka ljetnje turističke sezone.

Trasa je posebno značajna za teretni saobraćaj, koji se trenutno odvija otežano, ali se vozači nadaju da će po završetku radova dobiti bolji, širi i bezbjedniji put. Da će im novi asfalt uliti novi život i otvoriti perspektive, nadaju se i mještani Vraćenovića.

Dionicom puta od Petrovića do Vraćenovića, ka istoimenom graničnom prelazu dnevno prođe na stotine auta, kamiona i šlepera. Trenutno se saobraćaj odvija otežano zbog rekonstrukcije koja je trebalo da se završi prošlog ljeta.

Rekonstrukcija devet kilommetara puta od Petrovića do Vraćenovića, na granici sa Bosnom i Hercegovinom počela je krajem novembra 2016. godine. Ipak, zbog neriješenih imovinskih pitanja, radovi su u jednom trenutku obustavljeni.

Gro teretnog saobraćaja iz Bosne i Hercegovine odvija se preko preko Bileće koja je od graničnog prelaza Vraćenovići udaljena 10km. Oni što su stalno na točkovima ovuda moraju dobro da uspore, pa jedva čekaju novi i proširen put.

Televiziji Vijesti su se obratili vozači koji smatraju da je duž dionice u rekonstrukciji potrebno više saobraćajnih znakova, kao i da bi je trebalo zatvoriti za teretna vozila, pošto je kako su naveli, stanje na putu posebno nezgodno u vrijeme padavina.

Radove izvodi podgorička firma Tehnoput, a u Direkciji za saobraćaj koja je finansijer i nosilac projekta, navode da se sve odvija po propisima:

"Duž cijele dionice na kojoj se izvode radovi, u dužini od devet kilometara, postavljena je adekvatna gradilišna saobraćajna signalizacija, uključujući i ograničenje brzine od 20 kilometara na čas, što su vozači dužni poštovati i prilagoditi vožnju uslovima na putu. trenutno se izvode građevinski radovi, zbog kojih nije potrebno obustavljati saobraćaj niti ga zabranjivati za bilo koju kategoriju vozila", saopšteno je iz Direkcije za saobraćaj.

Velikom tranzitu svakodnevno svjedoči mještanin Kosto Vujović, čija je kuća tik uz put. Nada se da će novi asfalt uliti novi život ovom kraju.

"Čapljina, pa dalje direktno na autoput Hrvatska, to ti je sad sve okrenuto, ranije je bilo preko Ilinog brda, a sad je ovuda. Put, voda i struja, gdje toga nema nema opstanka", kazao je Kosto Vujović, mještanin Vraćenovića.

Mještanima i vozačima ostaje da se strpe do završetka radova, koji će kako su Televiziji Vijesti kazali iz Direkcije za saobraćaj, potrajati do početka ljetnje turističke sezone i koštati tri miliona i 600 000 eura.

Bonus video: