Advokati Miloša Marovića: Kredite je vraćala njegova majka, za svjedoke pozvati zvanice sa svadbe

Marovićevi advokati sudu su dostavili i spisak zvanica. Među njima su i bivši premijer Milo Đukanović sa suprugom, kontroverzni biznismen Branislav Mićunović ali i pjevačica Ana Bekuta
287 pregleda 12 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2018. 18:21h

U nastavku ročišta na kom se razmatra zahtjev specijalnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Miloša Marovića, sina bivšeg funkiconera DPS-a Svetozara, kao i imovina njegove supruge Tamare i šure Ivana Popovića, pročitani su brojni pismeni dokazi o porijeklu njihovog novca.

Advokati odbrane i dalje insistiraju da se za svjedoke pozovu zvanice sa svadbe Marovića i Popović i da se i na takav način utvrdi porijeklo dijela imovine.

Odbrana tvrdi i da dio novca kojim je Miloš Marović kupovao nekretnine potiče od kredita koje je vraćala njegova majka.

Kredite koje je uzimao Miloš Marović uglavnom je vraćala njegova majka Đorđina.To su pred vijećem sudije Borisa Savića saopštili njegovi advokati u postupku na kom se razmatra zahtjev specijalnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina koju posjeduje Miloš Marović, njegova supruga Tamara i šura Ivan Popović.

Iako je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tvrdila da se na osnovu takvih dokaza ne može utvrditi porijeklo imovine Miloša Marovića i njegove supruge, odbrana je insistirala da je za njih taj podatak veoma važan te da jer normalno da majka pomaže sinu.

Marovićevi advokati nijesu odustali ni od predloga da sud po potrebi, pozove zvanice sa Marovićeve svadbe kako bi se izjasnili sa koliko novca su darovali mladence.

Sudu su dostavili i spisak zvanica. Među njima su i bivši premijer Milo Đukanović sa suprugom, kontroverzni biznismen Branislav Mićunović ali i pjevačica Ana Bekuta.

"Predloženo je nekih 125 svjedoka koji su bili gosti na svadbi i smatram da je najcjelihodnije u svojstvu svjedoka saslušaju i izajsne koliko je ko novca darivao za svadbu Miloša Marovića", istakao je Dimitrije Dapčević, advokat Miloša Marovića.

Punomoćnik Ivana Popovića dostavio je potpuniji spisak gostiju koji su prisustvovali svadbi njegovog branjenika.

Pored imena svakog gosta navedeno je sa koliko je novca darivao mladence, pa je tako pročitan podatak da su Popovići dobili ukupno 25 hiljada eura.

Da li će ovi svatovi biti saslušani sud još nije odlučio ali je prihvatio da se kao dokaz pročita nalaz vještaka ekonomsko-finansijske struke koji je vještačio prihode Ivana Popovića.

U tom nalazu vještakinja Ilinka Vuković navodi da je Ivan Popović tokom 2013. godine imao finansijska sredstva kojima je mogao da kupi stan.

Dok je tužiteljka Vukčević prigovarala nalazu da zbog toga što je rađen na inicijativu vještaka odbrane, advokati su tvrdili da će i ostala vještačenja pokazati isto.

"Imovina Popović Ivana zakonito stečena, nema nikakvih dodirnih tačaka sa pravnim postupkom Miloša Marovića", kazao je Nikola Kavedžić, punomoćnik Ivana Popovića.

"Postoji trag o svemu što je ušlo i izašlo iz njihove imovine", rekao je Vladimir Marinkov, advokat Miloša Marovića.

Do idućeg ročišta, za kada je zakazno saslušanje svjedoka među kojima su Popovićevi roditelji, advokati će dostaviti podatak i koliko novca je zaradila Đorđina Marović za vrijeme angažmana u Upravi carina.

Bonus video: