Ulcinj: Vlast očekuje dobar rezultat, URA poručuje albanskim partijama da se manu DPS-a

"Mjesto predsjednika Opštine će pripasti DPS-u. Mi očekujemo kao DPS da ćemo sigurno biti najjača politička partija u Ulcinju", istakao je Ljoro Nrekić (DPS)
183 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 14.01.2018. 19:08h

U Ulcinju se 4. februara održavaju lokalni izbori na kojima će građani birati između čak 10 lista - osam partija i dvije koalicije.

Aktuelna vlast, koju čine DPS i albanske partije, očekuje dobar rezultat ali je pitanje ko bi sve nakon izbora mogao biti u vladajućoj koaliciji.

Iz opozicije pozivaju albanske stranke da nakon izbora koaliraju sa njima ali je to malo vjerovatno.

Dobar rezultat na lokalnim izborima u Ulcinju 4. februara očekuju svi aktuelni vršioci vlasti koju čine DPS, FORCA, Demokratska unija Albanaca (DUA) i Demokratska partija (DP).

Pobjednički stav najsnažnije zauzima DPS iz kog najavljuju da će u naredne četiri godine oni voditi Ulcinj.

"Mjesto predsjednika Opštine će pripasti DPS-u. Mi očekujemo kao DPS da ćemo sigurno biti najjača politička partija u Ulcinju", istakao je Ljoro Nrekić (DPS)

Veliku podršku glasača očekuju i albanske partije.

"Mi idemo sa našim tradicionalnim partnerima pod sloganom Probudi se Ulcinju. Naša očekivanja su da budemo jači nego što smo bili", kazao je Fatmir Đeka (DP).

"Imamo jednu listu koja je preko 85 posto sačinjena od mladih kadrova, školovanih i iskusnih kadrova, koji su spremni da rade i učine sve za svoj narod i grad", kazao je Mehmet Zenka (DUA)

Iz sada opozicionog Građanskog pokreta URA poručuju albanskim partijama da se manu DPS-a.

"Građanski pokret URA ni u jednoj formi neće u koaliciju sa DPS-om i uvjeren sam da ćemo DPS opet poslati u opoziciju kao što smo to uradili 2014 godine. Naši prirodni partneri su albanske nacionalne partije", istakao je Omer Barjaktari (URA).

Albanske partije su okrenute DPS-u?

"To je najveći problem, sada su svi privjesci DPS-a. To ide na štetu grada, na štetu svih nas. Zato ih pozivam još jednom da se okrenu sopstvenom programu, da zajednički radimo bez ikakvih ličnih interesa", kazao je Barjaktari.

S druge strane, albanske partije ne ukazuju da bi moglo doći do takvih promjena.

"Ne očekujem da bude nešto novo, eksplicitno poslije izbora", rekao je Đeka.

"Nema oscilacija u našim političkim djelovanjima. Vidjećemo sa partnerima sa kojima smo imali pozitivna iskustva", kazao je Zenka.

A iz DPS-a, poručuju da će u koaliciju sa njima najvjerniji.

"Tu je prije svega DUA, kao naš strateški partner, onda FORCA, DP - svi su u kombinaciji. Tako da izabraćemo one koalicione partnere koji su najvjerniji i najbolji, i na državnom nivou", rekao je Nrekić.

Opštinska izborna komisija u ponedjeljak će obaviti žrijebanje za raspored lista na glasačkom listiću. Po prvi put na ulcinjskim lokalnim izborima oprobaće se Demokrate i Socijaldemokrate. Bošnjaci na prošlim izborima nijesu prošli cenzus, dok su DF i SNP imali po jedan mandat u Skupštini grada a sada idu u koaliciji. URA i SDP imali su dva, DUA 3, Demokratska partija 7, FORCA osam i DPS devet.

Bonus video: