Medojević: Preko Katnića hoće da saznaju ko mi iz ANB-a dostavlja informacije

Nakon svake posjete specijalnom tužilaštvu, ističe Medojević, zapisnike dobijaju pojedini mediji, koji ih kasnije koriste za njegovu diskreditaciju. Zbog toga će sa tužilaštvom ubuduće komunicirati isključivo putem medija, najavio je lider PZP-a
532 pregleda 31 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.01.2018. 18:00h

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, na konferenciji za medije održanoj nakon davanja izjave pred Specijalnim policijskim timom, izjavio je da je navodno bliska povezanost specijalnog tužioca Milivoja Katnića sa bezbjednosno interesantnim osobama razlog zbog kog sa specijalnim tužilaštvom ne treba dijeliti povjerljive informacije.

On je najavio da ce sa tužilaštvom ubuduće komunicirati isključivo kroz javne istupe, a iznio je više informacija kojima optužuje Katnića, predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i neke bivše službenike ANB-a.

"Ja sam danas bio pozvan da se izjasnim na moje javno izrečene konstatacije od prije godinu dana, da su u organizaciji ANB-a, visoki operativci ANB-a, Zoran Lazović i Duško Golubović organizovali šverc kokaina za Italiju. Druga tema je bila moja izjava da je Milo Đukanović 24.10.2016. godine, tokom veličanstvenih protesta slobodnih građana, u operativnom centru ANB-a naređivao, vjerovatno pod uticajem nekih supstanci, da se puca u narod", rekao je Medojević.

On je naveo da je pozvan da, u svojstvu građanina, sa Specijalnim policijskim timom podijeli saznanja o krivičnim djelima iz oblasti organizovanog kriminala, a tim povodom je državnom tužiocu Ivici Stankoviću uputio prigovor na postupanje glavnog specijalnog tužioca Katnića.

"Smisao moga pozivanja je da Aco Đukanović, Zoran Lazović i Milo Đukanović saznaju šta ja sve znam i ko mi iz ANB-a ili policije dostavlja informacije. Prije svega Zoran Lazović, to je njegov pobratim. Kako Katnić može da vodi istragu protiv svoga pobratima, gdje ja njega optužujem da je povezan sa svojim pobratimom?"

Nakon svake posjete specijalnom tužilaštvu, ističe Medojević, zapisnike dobijaju pojedini mediji, koji ih kasnije koriste za njegovu diskreditaciju. Zbog toga će sa tužilaštvom ubuduće komunicirati isključivo putem medija, najavio je lider PZPa i iznio svoja najnovija saznanja.

"Zašto policija krije da je prije nekoliko dana obijena kuća jednog doktora, bliskog srodnika Zorana Lazovića, i da je u njegovoj kući nađeno više novca nego što je Sinđelić dobio od crnogorskog režima da organizuje državni udar u Crnoj Gori, i da je u toj kući nađeno mnogo više oružja nego što je ta teroristička organizacija imala?"

Medojević je zaključio da se nada da će specijalno tužilaštvu prekinuti sa progonom i procesnim maltretiranjem lidera Demokratskog fronta.

Bonus video: