Eksplozija u PG u Novogodišnjoj noći: Uništena hladnjača Izeta Muratovića

"Tačno u pola noći, kad se bacaju petarde i veselje za Novu godinu. Tačno je to bilo u sekundi u pola noći. U 12 i pet mi smo došli - ja i moji sinovi, u 12 i 10 bila je vatrogasna, otvorili smo vrata - gori hladnjača. Vatrogasci su ugasili tu vatru", istakao je Muratović
618 pregleda 6 komentar(a)
Uništena hladnjača, Podgorica, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Uništena hladnjača, Podgorica, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 02.01.2018. 18:33h

Tačno u ponoć, u Novogodišnjoj noći odjeknula je eksplozija u nekadašnjem Distributivnom centru u Podgorici u kojoj je uništena hladanjača Izeta Muratovića, u kojoj skladišti voće i povrće.

I dok policija tvrdi da je u pitanju jače pitotehničko sredstvo i da je istraga u toku, Muratović je uvjeren da je u pitanju bomba i da je to nastavak, kako kaže, napada iz Rožaja., kada su mu u četiri navrata uništeni marketi u tom gradu, nakon čega se sa porodicom preselio u Podgoricu.

"Tačno u pola noći, kad se bacaju petarde i veselje za Novu godinu. Tačno je to bilo u sekundi u pola noći. U 12 i pet mi smo došli - ja i moji sinovi, u 12 i 10 bila je vatrogasna, otvorili smo vrata - gori hladnjača. Vatrogasci su ugasili tu vatru", istakao je Muratović.

Sagovornik Televizije Vijesti iz policije kaže kako je vještak utvrdio da je u pitanju jače pirotehničko sredstvo i da je istraga u toku.

Muratović, međutim, sumnja da je u pitanju bila bomba i kaže da je juče, u devet sati, dao izjavu policiji, kada su se opet ovdje okupili zbog uviđaja

"Na koga sumnjate da je bacio bombu, ja sam rekao ovo su isti ljudi koji su u Rožajama osuđeni, što su mi firmu uništili, pet marketa u vazduh digli", dodao je Muratović.

Muratovići su u žižu javnosti dospjeli krajem jula 2014. godine, nakon fizičkog obračuna između njih i grupe muškaraca u Rožajama, koji je eskalirao sukobom, u kome je ranjen Anes Kalač.

Kalač je tri dana kasnije preminuo u Kliničkom cenru u Podgorici.

Sinovima i bratanićima Izeta Muratovića sudilo se zbog učestvovanja u tuči i ubistva Kalača. Adis Muratovic osuđen je na 20 godina, još petorica Muratovića kažnjeni su zbog učestvovanja u tuči, dok je jedan oslobođen optužbi. Ipak, imovina Muratovića u Rožajama od tada je još četiri puta uništavana u bombaškim napadima, a Izet Muratović sada tvrdi da je problem što su krivci za te napade oslobođeni.C

"Od njih pet osuđenih u Višem sudu u Bijelom Polju po godinu i po dana zatvora, jedan je od njih u zatvoru, ove druge Vrhovni sud Crne Gore je oslobodio. To je jedno čudo neviđeno i evo sad se nastavljaju bombaški napadi. Sad očekujem i na kuću da dođu i to mi urade, šta drugo", kazao je Muratović.

Muratović još poručuje: "Da se ja ne bih sam zastićivao, bolje država da me zaštiti, msilim da treba država da me zaštiti, imam tu vjeru u ovu državu i zakon."

Muratović kaže i da mu je usljed posljednje eksplozije pričinjena šteta između 50 i 60 hiljada eura.

Bonus video: