Ulcinj: DPS optužio Forcu da krši sporazume

"Ključ svih malverzacija i manipulacija u svim lokalnim samoupravama, a naročito je to izraženo u našoj opštini je posao urbaniste. I prethodne vlasti su se svađale oko tih poslova urbanizma", rekao je Andrija Ćetković iz SNP-a
108 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Printscreen (YouTube)
Ulcinj, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 24.12.2017. 19:23h

Ulcinjski DPS optužio je koalicionog partnera - FORCU da krši sporazume, jer je njen lider i aktuelni gradonačelnik Nazif Cungu imenovao za vršioca dužnosti glavnog arhitekte, Valjona Buzukua. Funkcija glavnog arhitekte ustanovljena je novim Zakonom o prostornom planiranju i izgradnji objekata, a iz DPS poručuju da je urbanizam njihov resor.

"Preuranjen je stav predsjednika opštine Nazifa Cungua. Mislim da je to bespotrebno i time se narušavaju neki principi koalicije, jer DPS-u pripada taj resor", kazao je predsjednik OO DPS-a Ulcinj Ljoro Nrekić.

Na čelu Sekretarijata za urbanizam je DPS kadar, dok treći koalicioni partner kaže da nije iznenađen ovakvim potezom Cungua.

"Pa nije ništa novo, jer mi smo kao koalicija samo stihijski funkcionisali. Sporazum koji smo imali nikad niej ispoštovan i mi se nikad nijesmo ni sastajali", kazao je predsjednik DP-a Fatmir Đeka.

Nijesu iznenađeni ni opozicionari, ali očekuju da će nakon lokalnih izbora DPS i Forca izgledati odnose.

"Nije pristojno da se čovjek miješa u te unutar familijarne odnose, tim prije što ne sumnjam da će se oni vrlo brzo dogovoriti, da će uspjeti da istrguju sa nekim drugim interesima", kazao je Skender Elezagić iz SDP-a.

"Ključ svih malverzacija i manipulacija u svim lokalnim samoupravama, a naročito je to izraženo u našoj opštini je posao urbaniste. I prethodne vlasti su se svađale oko tih poslova urbanizma", rekao je Andrija Ćetković iz SNP-a.

Iz SDP-a aktuelnim vlastima poručuju, da bolje da su usvajali planove, jer će Novi zakon poništiti sve koje su urađeni a nijesu usvojeni u datom roku od devet mjeseci, koji ubrzo ističe.

"Postoji opasnost za 2-3 mjeseca da se procedura usvajanja tih planskih dokumenata obustavi, što znači da će građani Ulcinja morati da čekaju još 2-3 godine, možda i više, da bi ostvarili svoje elementarno građansko pravo", rekao je Elezagić.

I dok iz opozicije podsjećaju da godinama nije usvojen nijedan plan, sem izmjena i dopuna, iz DPS-a kažu da ovakav Cunguov potez može uticati na postizborni process u Ulcinju.

Bonus video: