Izbori četvrtog februara: Ucinjanima obećavaju luku na Velikoj plaži, početak razvoja poljoprivrede...

"U nastavku ćemo da se bavimo cijelim tokom Bojane do ušća, da izvršimo batimetrijsko snimanje i do samog ušća da izvršimo potrebna produbljivanja", rekao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović
107 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Wikimedia
Ulcinj, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 18.12.2017. 18:59h

Mjesec i po pred lokalne izbore Ucinjanima iz Vlade obećavaju luku na Velikoj plaži, rješavanje problema Port Milene, početak razvoja poljoprivrede...Na Šasu je potpisan ugovor o zakupu 70 hektara državnog zemljišta, sa garantovanom investicijom od million i po eura.Stigle su danas i mašine za produbljivanje račve na Bojani.

Projekat vrijedan 400 hiljada eura trebalo bi da riješi protok vode desnim rukavcem, kojim Bojana gotovo nije ni tekla u prethodnom periodu pa je dolazilo više puta do zatvaranja ušća.

"U nastavku ćemo da se bavimo cijelim tokom Bojane do ušća, da izvršimo batimetrijsko snimanje i do samog ušća da izvršimo potrebna produbljivanja", rekao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

"Onda će tok glavni biti nesmetan i nadamo se da će dospjeti onaj nivo od 25 posto koliko je dovoljno da protiče desnim rukavcem", rekao je predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu.

Ribari smatraju da je ovaj posao trebalo početi ranije, jer ga u ovom kišnom period neće biti lako izvesti.

"Zato što su sad velike brzine i to je moglo da prodje sa manje truda, trebalo je ranije iskopati. Sad je Bojana dobila brzinu", rekao je predsjednik Udruženja ribara Ulcinja Ivo Knežević.

"Normalno da je trebalo ranije početi. Tender je 27 bio zatvoren, trebalo je petog prošlog mjeseca da počne. Bageri su došli sve je došlo, koliko će moći sad ovog momenta zbog ove brzine da urade, ne znam, jer idemo u kišno doba, biće još kiše, snijega, nevrijemena, svega", kazao je ribar s Bojane Marko Mašanović.

Na zahtjev ribara Simović je obišao i Port Milenu.

"Tu ne može da udje čamac od četiri metra i mnogo ribara je blokirano, ne može da lovi. Dosta ribara bi izvadilo dozvolu, registrovalo se ali to ne rade zbog loših uslova. Stvarno u Ulcinju imamo mnogo lose uslove za ribarenje", kazao je Knežević.

"Danas smo se dogovorili da ćemo privremeno uraditi jednu interventnu mjeru na Port Mileni, gdje ćemo pokušati da je produbimo, kako bi se prirodnim tokom napravila veza izmedju mora i Port Milene. Ulcinj nekom relativno kratkom period treba da dobije novu ribarsku luku, gdje ćemo uraditi potrebni lukobran i potrebnu obalsku infrastrukturu", kazao je Simović.

Ulcinjski ribari se raduju obećanom i poručuju:

"To je sve idealno, savršeno, samo to treba ispuniti", kazao je Knežević.

Izbori u UIcinju biće održani 4. februara

Bonus video: