Simović: Milo Đukanović je interes i potreba državnih interesa Crne Gore

Đukanović se do sada dva puta povlačio sa politčke scene i vraćao se privatnom biznisu
43 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Printscreen (YouTube)
Milutin Simović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 18.12.2017. 18:45h

Cetinje bi uskoro moglo dobiti novu vlast. Potrpedsjednik Vlade i šef pregovaračkog tima DPS-a, Milutin Simović, nagovještava da se nazire koalicija sa SD-om u Prijestonici.

"Postigli smo jednu dobru platformu i čeka se svaki dan da ozvaničimo da smo stavili na papir taj naš dogovor koji se već uveliko nazire, i što je i za očekivati od ozbiljnih partija, od državno odgovornih partija, od partija koje su koalicionih partnera na državnom nivou. Nažalost nekih drugih koji bi željeli da tu ne dođe do dogovora, ali moraćemo ih razočarati“, rekao je Simović.

Simović podvlači i da se na Cetinju ne pregovara o formiranju vlasti.

"Rekao bih da su to bili razgovori i dogovori", objasnio je on.

Odgovarajući na pitanje TV "Vijesti" , da li bi kandidatura lidera DPS-a Mila Đukanovića za predsjednika države značila da ta partija nema drugog kandidata za kog vjeruje da može pobijediti, Milutin Simović sugeriše da je Đukanovic jedinstven.

"Ja bih pitanje postavio šta je interes Crne Gore. To je krucijalno pitanje i Milo Đukanović je interes i potreba državnih interesa Crne Gore, interes svih građana. Tako da će upravo to biti ključna vodilja u odgovoru na to vaše pitanje – šta je to interes i potreba Crne Gore", rekao je Simović.

Đukanović se do sada dva puta povlačio sa politčke scene i vraćao se privatnom biznisu. U oba slučaja ta pauza nije bila duža od dvije godine. Na državnoj funkciji nije nešto više od godinu.

Bonus video: