Rudović: Gazivoda i Ivanović neka vide, da li će sa crnim kapuljačama ili sa građanima Cetinja

"Mi nemamo neke prevelike iluzije, ali smo u cilju promjene vlasti, koja je unazadila Cetinje, spremni na svaku vrstu kompromisa", poručio je Rudović
64 pregleda 19 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Neđeljko Rudović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.12.2017. 18:48h

Neđeljko Rudović, potpredsjednik Građanskog pokreta URA kazao je da u cetinjskoj opoziciji nijednog trenutka nije bilo dileme da li će Socijaldemokratama (SD) ponuditi bilo koju poziciju sa koje misle da će najbolje uticati na poboljšanje stanja u Prijestonici.

Na osnovu predizborne kampanje na Cetinju, kazao je Rudović, moglo se zaključiti da je opozicija prirodni saveznik SD.

Konačna odluka, ipak, ne zavisi od opozicije.

"Mi nemamo neke prevelike iluzije, ali smo u cilju promjene vlasti, koja je unazadila Cetinje, spremni na svaku vrstu kompromisa. To zavisi od SD-a. Oni su, uostalom, i sami saopštili da će formirati vlast sa opozicijom jedino ako ne uspiju pregovori sa DPS-om. Sada je loptica u dvorištu SD-a, dr Gazivode i dr Ivanovića, pa neka vide, da li će sa crnim kapuljačama ili će sa građanima Cetinja. ", istakao je Rudović.

Socijaldemokrate su sinoć poručile da će nastaviti konkretne razgovore o formiranju vlasti na Cetinju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), od kojih će zavisiti da li će razgovori sa opozicijom biti nastavljeni.

Predstavnici Socijaldemokrata su takođe sinoć razgovarali sa predstavnicima GP URA, Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije (SDP), i Stare garde Liberalnog saveza.

URA, Demokrate, SDP i Stara garda Liberalnog saveza ponudili su Socijaldemokratama da u najkraćem mogućem roku zajednički formiraju vlast na Cetinju tako što bi SD preuzeo sve funkcije a opozicija im dala manjinsku podršku ili bi se sklopio koalicioni aranžman.

Iz Socijaldemokrata su poručili da će odluku o tome sa kim će formirati vlast donijeti vodeći računa prije svega o interesu građana Prijestonice, ali i Crne Gore u cjelini.

"One koji su krivi za totalnu degradaciju Cetinja, za jadno stanje u kojem se nalazi Cetinje, za opasnost da se Cetinje za koju godinu pretvori u Rijeku Crnojevića, u jedno pusto, ruinirano mjesto bez života, dakle, sa takvima ne može biti nikakvih kompromisa", rekao je Rudović.

No, kako su Televiziji Vijesti kazali Cetinjani, pred novom vlašću, bez obzira ko je činio, veliki su izazovi.

Kako nezvanično saznaje Televizija Vijest, Socijalsemokrate će konačnu odluku saopštiti do Nove godine.

Spekuliše se da im je glavni uslov za koaliciju s DPS da Aleksandar Bogdanović više ne bude gradonačelnik Cetinja, a navodno traže i mjesta potpredsjednika opštine i direktora Vodovoda.

Bonus video: