PODNOSE AMANDMANE NA PREDLOG ZAKONA O AMNESTIJI

Privremeni povratak u parlament Milića i Pavićević cijepa SNP?

Pavićević tvrdi da njen i Milićev povratak u parlament ne znači da SNP prekida bojkot, napominjući da su sporadično i neke druge partije dolazile u Skupštinu, kad su neke teme smatrale veoma važnim
427 pregleda 6 komentar(a)
Danijela Pavićević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Danijela Pavićević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 14.12.2017. 17:51h

Umanjenje kazne za četvrtinu, počiniocima teških krivičnih djela, koje predlaže 10 poslanika vladajućih - DPS, LP, BS, HGI i koalicije Albanci odlučno, s nevjericom su dočekali poslanici SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević.

"Počiniocima teških krivičnih djela, kao što su organizovani kriminal i korupcija na visokom nivou, teška ubistva, šverc droge, poruka glasi - budite spokojni, država stoji iza vas i biće blagonaklona, a ovaj Predlog zakona vidim i kao pokušaj da nalogodavci njihovih krivičnih djela stanu iza njih i pomognu im, ili oslobode", rekla je Pavićević.

Zato će se zajedno sa Milićem u parlamentu podnijeti amandmane, kojima traže da se ne mogu amnestirati osuđeni za teška krivična djela. To znači i njihov, kako tvrde, privremeni povratak u parlament

"Kada smo se odlučili da ne ćutimo, kada je ovaj Zakon u pitanju, moramo prisustvovati i Odboru i plenumu, kada ovo bude na dnevnom redu. I ne samo to, ja pozivam i sve poslanike opozicije da toga dana budu tu, da ne dozvole da se jedan ovakav zakon izglasa", kazala je Pavićević

Upitana da li iza inicijative stoji kompletna SNP, odgovorila je:

"Znate kako, u Skupštini smo dva poslanika, Milić i ja, mislim da se ovo što sada radimo ne kosi nimalo sa interesima SNP-a".

Ipak, nezvanično saznajemo, da predsjednik SNP-a Vladimir Joković i rukovodstvo partije nemaju nikakva saznanja o inicijativi poslanika Milića i Pavićević, niti o njihovoj namjeri da se vrate u parlament. Saznajemo takođe da će vrh partije u narednom periodu pokrenuti izglasavanje nepovjerenja svim predsjednicima opštinskih odbora koji podržavaju bivšeg predsjednika Milića, i kako tvrde, rade mimo politike i interesa SNP-a.

Pavićević, pak, tvrdi da njen i Milićev povratak u parlament ne znači da SNP prekida bojkot, napominjući da su sporadično i neke druge partije dolazile u Skupštinu, kad su neke teme smatrale veoma važnim.

"To nije remetilo bojkot, pa se nadam da se ni ovo tako neće tumačiti".

U vrhu SNP-a, međutim, misle drugačije.

Nezvanično su TV Vijesti rekli da je stav SNP-a totalni bojkot, te da je bilo kakvo učešće u radu Skupštine kršenje bojkota.

SNP u Skupštini predstavljaju Pavićević i Milić koji nijesu saglasni sa politikom Jokovića, i koji su na prošlom kongresu bili uz bivšu poslanicu Snežanu Jonicu, koja je, u trci za lidera partije, imala 25 glasova manje od Jokovića.

Najnoviji potezi poslanika SNP-a mogli bi biti uvertira novi rascjep partije u kojoj sukobi odavno tinjaju.