NA IZBORE ĆE SAMOSTALNO, ALI NE ISKLJUČUJU KOALICIJU

Opozicija saglasna: Ulcinj nikada nije imao goru vlasto od one koju čine DPS, Forca i DP

"Možemo da očekujemo odličan rezultat na ovim lokalnim izborima, jer su građani siti istih političara koji se rotiraju na funkciji gradonačelnika. Mislim da dolazi do kraja najgora vlast u istoriji Ulcinja", istakao je Omer Bajraktari, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Ulcinj
116 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ulcinj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 10.12.2017. 18:59h

Da Ulcinj nikad nije imao goru vlast od one koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Forca i Demokratska partija (DP), saglasna je ulcinjska opozicija.

Uvjereni su i da će građani na predstojećim lokalnim izborima pokazati to nezadovoljstvo. Opozicionari će kako stvari danas stoje samostalno na izbore, ali ne isključuju mogućnost kreiranja koalicije.

"Možemo da očekujemo odličan rezultat na ovim lokalnim izborima, jer su građani siti istih političara koji se rotiraju na funkciji gradonačelnika. Mislim da dolazi do kraja najgora vlast u istoriji Ulcinja", istakao je Omer Bajraktari, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Ulcinj.

"Realno je da postoji prostor za jačanje, ne samo SDP, nego i za jačanje opozicionog bloka. Ova vlast nije uspjela za dvije godine 25 miliona obezbijeđenih sredstava da potroši, ni jedan cent u ulaganja u rješavanje problema otpadnih voda ovog grada, koji je ključni uslov za razvoj turizma", kazao je Skender Elezagić, šef Kluba odbornika Socijaldemokratske partije (SDP)

Na čelu opštine dvije godine je lider Force Nazif Cungu. Koalicioni partneri DPS i DP na izbore neće sa Forcom.

Jedino u Demokratskoj uniji Albanaca ne isključuju mogućnost zajedničkog nastupa.

"Želja je naša da se ta saradnja nastavi uz uzajamno poštovanje svojih svojih pozicija i političke moći. Unija je spremna i sprema se i za samostalan nastup", kazao je Mehmet Zenka, predsjednik DUA.

U rast broja glasača vjeruju svi, a u DPS su uvjereni da će po prvi put voditi grad.

"Ukoliko budemo najjača i najmoćnija partija u Ulcinju najvjerovatnije će nam pripasti predsjednik Opštine. Poslije 4. februara ćemo znati s kim ćemo, šta ćemo i kako ćemo kreirati politiku za dobrobit građana Ulcinja", poručio je Ljoro Nrekić, predsjednik OO Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj.

"Mislim da će broj odbornika biti duplo veći. Znam da za nekog ovo što kažem zvuči malo nerealno, imamo zahtjeve, imamo podršku, imamo interese ljudi da doprinesu", rekao je Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije

Opozicionari upozoravaju da prvi čovjek grada već troši novac građana Ulcinja za kampanju - asfaltira, prepravlja trotoare, stavlja rasvjetu, iako je Cungu ranije kazao da su sve to redovne investicije.

"Šteta što izbori nisu češće. Tada vlast osjeti da im izmiče tloo pod nogama i onda pokušavaju da nadomjeste sve ono što su propustili da urade", rekao je Elazagić.

"Naravno da oni koriste te resurse opštine Ulcinj za sopstvenu kampanju, ali raspisivanjem lokalnih izbora mislim da dolazi kraj najgoroj vlasti u istoriji Ulcinja", rekao je Barjaktari.

Većinu u ulcinjskom parlamentu, koji ima 33 odbornička mjesta, sada čini 27 odbornika - devet iz DPS, osam iz Force i sedam odbornika koalicije okupljene oko Demokratske partije.

Opozicionih odbornika je šest, po dva iz URE i SDP i po jedan iz Demokratskog fronta i SNP.

Preporučujemo za Vas