ZBOG OBUSTAVLJENIH RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJE

Problem za građane Konika: Rupe, prokopana ulica, neoznačene šahte, smeće u blizini OŠ "Marko Miljanov"

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice objašnjavaju da su radovi na izgradnji kanalizacije prekinuti zbog nepredviđenih okolnosti i nepristupačnog terena
183 pregleda 0 komentar(a)
Smeće, Konik, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Smeće, Konik, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
02.02.2019. 05:36h

Zbog obustavljenih radova na izgradnji kanalizacije u Ulici Georgije Dimitrova u podgoričkom naselju Konik, mještani mjesecima imaju probleme kako sa odnošenjem smeća, tako i sa automobilima koja ovuda prolaze i pored zabrane.

Đaci Osnovne škole "Marko Miljanov", koja se nalazi u blizini, redovno kasne na prvi čas jer idu sporednim ulicama.

Rupe, prokopana ulica, neoznačene šahte, smeće i sve to u blizini OŠ "Marko Miljanov" na Koniku.

Stanovnik Ulice Georgija Dimitrova, Vesko Popović, kaže da im je zbog obustavljenih radova na izgradnji fekalne kanalizacije mjesecima otežan život.

"Evo rupe, ovdje treba da vodimo djecu noću a ne možemo proći ni mi stariji. Ne znam, ništa mi nije jasno. Evo dva mjeseca puna su nam zakrčene ulice, ne možemo proći, ne vidimo ništa. Ne znam da vam pravo kažem ovo je sramota", istakao je Popović.

On je kazao da ih niko od izvođača nije obavijestio kada će radovi biti nastavljeni niti razlog zbog kojeg su prekinuti.

"Ma nijesu obavještavali, oni ni sami ne znanju gdje se nalaze. Mislim da je ovo neka makedonska firma, ne znam da ti pravo rečem, ovo nije ni korektno ni pošteno ovakve fekalije ovo, da se zaraze djeca. Eto", rekao je Popović.

Iako je označeno da se ne smije saobraćati ovom ulicom, uporni vozači ne mare za upozorenja, niti za pješake.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice objašnjavaju da su radovi na izgradnji kanalizacije prekinuti zbog nepredviđenih okolnosti i nepristupačnog terena.

"Obustavljeni su zato što su izvođači naišli na instalacije podzemne na terenu koje nijesu evidenirane katastrom instalacija, ni Vodovoda, ni elektro, ni PTT-a. Malo tvrđi je teren što izaziva duže vrijeme kopanja fekalne kanalizacije koja je na većoj dubini i revizacionih okana. Cijevi su položene, zatrpane, reviziona okna su izvedena, ostale su ploče da se završe, par poloča i nakon toga krećemo asfaltiranje ulice", kazala je Ivana Raičević iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Vrijednost radova u Ulici Georgija Dimitrova iznosi blizu 117.000 eura, a iz Agencije se nadaju da će do kraja godine biti završeni. Do tada mještanima ne preostaje ništa drugo nego da budu pažljivi i strpljivi.