Koljenšić ne odustaje od nagodbe sa Tužilaštvom

Prvi i do sada jedini razgovor Koljenšić i tužilac Tomković obavili su krajem spetembra. Tužilac je tada odbio da Koljenšiću ponudi sporazum nakon što je Nikšićanin kazao da je za ovaj zločin spreman da izdržava osam godina zatvorske kazne
543 pregleda 4 komentar(a)
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2017. 19:04h

Nikšićanin Ratko Koljenšić, kako saznaje Televizija Vijesti, ne odustaje od namjere da pokuša sa Tužilaštvom da se nagodi oko kazne za saučesništvo u ubistvu Beograđanina Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu.

Više izvora potvrdilo je TV Vijesti da se Koljenšić ponovo dopisom obratio višem državnom tužiocu u Podgorici Željku Tomkoviću, sa zahtjevom da razgovaraju o potpisivanju sporazuma.

Prvi i do sada jedini razgovor Koljenšić i tužilac Tomković obavili su krajem spetembra. Tužilac je tada odbio da Koljenšiću ponudi sporazum nakon što je Nikšićanin kazao da je za ovaj zločin spreman da izdržava osam godina zatvorske kazne.

Tužilac je tada smatrao da je osam godina zatvora blaga kazna za zločin koji je počinio. Dva mjeseca kasnije nije poznato da li će prihvatiti novu ponudu i da li će nakon pet godina od zločina, crnogorski istražitelji staviti tačku na ovaj slučaj.

Koljenšić je od početka negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, a da prizna krivicu, odlučio je iz straha za svoj i život svoje porodice i to samo dan prije nego što je policija, krajem jula, blizu njegove kuće uhapsila majku ubijenog Bojovića – Anđelku i njihovog rođaka Matiju Bojovića.

Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator ovog ubistva Luka Bojović. Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je i Ratko Koljenšić.

Bonus video: