Djeca parlamentarcima ukazala na probleme, ali ostala bez odgovora

"Ove godine je primijenjen drugačiji koncept, nije bilo pitanja i odgovora predstavnika Vlade... Iskreno, nije mi bilo uopšte prijatno slušati jedan dio vaših diskusija, a nadam se da i predstavnicima izvršne vlasti nije bilo prijatno...", rekao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović
123 pregleda 0 komentar(a)
Dječiji parlament, Foto: Skupstina.me
Dječiji parlament, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 20.11.2017. 18:53h

Crnogorski osnovci i srednjoškolci održali su čas parlamentarizma političarima, odnosno onima koji su se pojavili na današnjoj sjednici Dječjeg parlamenta.

"Dozvolite da izrazim svoje nezadovoljstvo sve manjim brojem prisutnih ministara. Samo se nadam da to što nismo odrasli ne umanjuje važnost ovog događaja i problema o kojima bez velikih rezultata pričamo punih osam godina", rekla je potpredsjednica Dječjeg parlamenta Kaća Žarić.

Sjednici su prisustvovali ministri sporta Nikola Janovic i održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Mladi parlamentarci najviše zamjerki imali su na reformu obrazovanja, a iznijeli su ih u odsustvu ministra prosvjete Damira Šehovića.

"Komitet UN-a bio ke iznenađen kada smo im rekli da pri definisanju reforme u obrazovanju mi nismo bili konsultovani i naše mišljenje nije bilo traženo"rekao je Đorđe Ivanovićiz Podgorice..

"Napomenuli smo i to da je škola samo prividno besplatna i da su udžbenici skupi, i da zbog toga dosta naših vršnjaka ne može da ih priušti... Nijesmo mogli da ne pomenemo neopremljenost naših škola...", istakla je Jana Rakočević iz Kolašina.

Sjednicu su iskoristili i da skrenu pažnju na ekološku situaciju u Pljevljima, koja još jedan Dan opštine obilježavaju obavijena maglom.

"Kad dođete u posjetu mom gradu, preporučujem da posjetite zagađenu rijeku Ćehotinu, rudnički kop koji se nalazi u samom gradu, TE i pet ravnomjerno raspoređenih deponija...", rekao je Marko iz Pljevalja

Odgovore, međutim, nisu dobili, ali predstavnici vlasti obećavaju da će primjedbe ozbiljno shvatiti.

"Ove godine je primijenjen drugačiji koncept, nije bilo pitanja i odgovora predstavnika Vlade... Iskreno, nije mi bilo uopšte prijatno slušati jedan dio vaših diskusija, a nadam se da i predstavnicima izvršne vlasti nije bilo prijatno...", rekao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Nadaju se i mladi parlamentarci...

"Nadamo se da će od ovog zasjedanja Dječjeg parlamenta neke stvari na koje godinama ukazujemo zaista krenuti da se rješavaju...", kazala je Radmila iz Bara.

Bonus video: