Građanska opozicija nastavlja bojkot parlamenta: U igri i protesti

Lekić kaže i da su se čuli stavovi kako predsjedničke izbore treba bojkotovati, ako se okolnosti ne promijene
112 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2017. 17:43h

Sa željom da to bude politika cjelokupne opozicije, njen takozvani građanski dio, poručuje da nastavlja bojkot parlamenta. Nakon trećeg sastanka lidera pet partija, domacin – prvi čovjek Demosa, nagovještava mogućnost radikalnijih poteza.

"Nijesmo isključili da, zbog ukupnog stanja i ovih neregularnosti izbornih, s jedne strane, i na Javni servis, i mnogih elemenata, da građanska opozicija takođe preduzme određene mjere, i proteste svakako, u okviru demokratskih normi. Nek se vlast zamisli da li namjerava da i iduću godinu nastavi sa neregularnim izbornim uslovima", kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić kaže i da su se čuli stavovi kako predsjedničke izbore treba bojkotovati, ako se okolnosti ne promijene.

"Ali nijesmo donijeli odluku u smislu da se takav jedan predlog sada usvoji kao stav cjelokupne opozicije, ta tema će se nastaviti, zavisno od dinamike koja dolazi", rekao je Lekić.

A treći sastanak građanske opozicije nije počeo uobičajeno. Na ulazu u prostorije Demosa dočekala ih je grupa iz neformalnog Građanskog bloka .

"Koliko je ovog mjeseca vasa stranka primila novca od građana", upitali su iz neformalnog Građanskog bloka, na šta je lider SDP Ranko Krivokapić rekao: "Mnogo manje nego što se svakog dana pravi šteta."

Na pitanje "Šta ste to uradili za prosperitet...." , iz SDP-a su rekli "Pitajte DPS."

"Niko ne može da ospori da se ne borimo svim mogućim sredstvima", kazao je Dritan Abazović.

"Gospodine Bečiću zašto ignorišete građane", pitali su iz neformalnog Građanskog pokreta.

Nakon ovoga, šest aktivista građanskog bloka, čije su formalno osnivanje najavili narednih dana, objasnilo je zašto su tu.

"Naši glavni ciljevi su da vidimo gdje ide naš novac, zašto plaćamo političare, zašto plaćamo opoziciju, koje su njihove aktivnosti, posljednja tri, četiri mjeseca", kazala je Aleksandra Šofranac iz neformalnog Građanskog bloka.

Lekića nijesu uspjeli sve ovo da pitaju jer je već bio u stranačkim prostorijama, ali je on imao poruku za njih.

"Mi ćemo to analizirati pa ćemo vidjeti da li je motivacija bila stvarno demokratska ili, s obzirom na neke momente brutalnije, da li je bilo organizacije vladajuće stranke da bi se degradirao rad građanske opozicije", rekao je Lekić.

Ponavljajući da je raspisivanje parlamentarnih izbora jedan od uslova za izlazak iz političke krize, iz građanske opozicije najavili su nove zajedničke sastanke.

Galerija

Bonus video: