Lakić izašla iz bolnice: Napadač nije amater?

Istražitelji i pored svih radnji koje sprovode nijesu uspjeli ni operativno da saznaju ko bi mogao biti muškarac koji je pucao na novinarku pa samim tim ni ko ga je poslao
56 pregleda 12 komentar(a)
Olivera lakić, Foto: Savo Prelević
Olivera lakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2018. 17:12h

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić u koju je preksinoć ispred ulaza zgrade pucala i dalje nepoznata muška osoba puštena je danas iz bolnice i nalazi se na kućnom liječenju.

S druge strane istražitelji i pored svih radnji koje sprovode nijesu uspjeli ni operativno da saznaju ko bi mogao biti muškarac koji je pucao na novinarku pa samim tim ni ko ga je poslao.

Tačnije - opis muškarca koji su dali svjedoci, odnosno da je riječ o proćelavom čovjeku u 40-im godinama, tvrde naši dobro upućeni sagovornici, sve je od informacija sa kojima policija raspolaže.

Ponavljaju da motiv leži u tekstovima koje je Lakić pisala, što je bio i razlog da inspektori podgoričke policije danas posjete redakciju Vijesti.

Isključuju mogućnost da iza ovog zločina nad novinarkom stoji neka od ozloglašenih kriminalnih grupa. Dobro upućeni objašnjavaju da to nije sistem njihovog rada i da nikada na ženu ne bi udarili tako kukavički zbog napisane grube riječi.

Ono što je zaisigurno tačno, dodaju, iza ovog stoji dobro organizovana grupacija, koja očigledno posluje u strogoj tajnosti ili je pak usko povezana sa pripadnicima bezbjednosnih službi koji su odavno sa službenom legitimacijom zakoračili u svijet kriminala.

Da osoba koja je pucala u Lakić nije amater već da mu je rukovanjem oružjem dobro poznato, ističe naš sagovornik, ukazuje i činjeica da je neopaženo prišao novinarki, pucao u nju i pri tome se potrudio da čaura ne ostane.

Bonus video: