Dedović priznao da je član tzv. kavačkog klana

Dedović je tvrdio da je više puta išao da ukrupni po 10- 20 hiljada eura, te da mu je Knežević objasnio da se novčanice od po 500 eura stavljaju u knjige i šalju u inostranstvo. To je radio i na zahtjev Kašćelana ali, i njegove sestre Milke, kada Kašćelan nije bio tu.
816 pregleda 4 komentar(a)
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2017. 20:26h

Drugog dana suđenja pripadnicima tzv. kavačkog klana u Višem sudu u Podgorici, krivicu je priznao optuženi Ilija Dedović koji je prilično detaljno opisao kakva je zaduženja dobijao od vođa ove kriminalne grupe.

Optužbe da je pomagao kavčanima negirao je bivši pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić.

"Priznajem da sam počinio krivično djelo. Želim da kažem da sam član kriminale grupe kojoj sam pristupio preko Srđana Juriševića tjelohranitelja Slobodana Kašćelana kada me je angažovao da čuvam jednu zgradu u kojoj su stanove imali i optuzeni Kašćelan i Milan Knežević".

Ovako je svoju odbranu počeo Ilija Dedović jedini pripadnik kavačke grupe koji je do sada priznao krivicu.

Objasnio je da mu je zadatak bio da javlja ako registruje neku sumnjivu osobu.

Nakon mjesec rada Knežević mu je dao novac da kupi automobil kojim bi, ukoliko ih primijeti mogao da prati izvjesnog Cucu i Mesara, ali i druge članove škaljarskog klana.

Osim što je priznao da je bio član kriminalne grupe zvane kavčani, Dedović je iznoseći svoju odbranu objasnio detaljno i na koji način je funkcionisala ova kriminalna organizacija

Dedović je tvrdio da je više puta išao da ukrupni po 10-20 hiljada eura, te da mu je Knežević objasnio da se novčanice od po 500 eura stavljaju u knjige i šalju u inostranstvo. To je radio i na zahtjev Kašćelana ali, i njegove sestre Milke, kada Kašćelan nije bio tu.

Objasnio je takođe da je novac od Milana Kneževića nosio Slobodanu Kašćelanu i obrnuto ali i da je između 10 i 15 hiljda eura u Podorici predao ubijenom fudbaleru Goranu Lencu.

Dan prije hapšenja zbog kamera, naveo je ovaj optuženi, 20 hiljada eura i tri motorole po naređenju Kneževića je odnio Tamari Zvicer.

On tvrdi i da je dva puta išao za Budvu gdje je kesama nosio novac koji je tebalo da bude transportovan van Crne Gore, advokatu Dimitriju Dapčeviću.

Dedović je priznao da mu se Danijela Bulatović, sadašnja supruga optuženog bivšeg policajca Zlatka Samardžića hvalila kako njen vjerenik pomaže kavčanima kada treba da bude neka akcija ili racija.

Prije Dedovića pred vijećem sudije Dragoja Jovića saslušan je i Samardžić koji je negirao krivično djelo.

Objasnio je da je kroz posao upoznao neke optužene ali da je jedino komunicirao sa Vladimirom Božovićem koji je brat od tetke njegove supruge Danijele, te da je o tim kontaktima usmeno obavještavao tadašnjeg načelnika Igora Popovića.

Svoju nevinost će, tvrdi dokazati nakon pribavljanja CD-a.

"Postoji CD taj sa snimcima. Tužilaštvo ga nije predložilo u dokazima, radi se o nesumnjivom dokazu koji će otkloniti sve dileme", istakao je Sava Kostić, advokat Samardžića.

Krivicu je danas negirao i optuženi Goran Ljubatović, a suđenje se nastavlja idućeg petka saslušanjem Ilije Dedovića.

Bonus video: