Cungu i dalje ćuti, Lunji: Za većinu lokacija nismo znali čije su vlasništvo

"Odlučili smo se na održavanje ove pres konferencije zbog određenih špekulativnih informacija koje se senzionalistički serviraju ulcinjskoj javnosti, a koje imaju za cilj diskreditovanje opštinskog tima za promociju investicija", istakao je Aslan Lunji, savjetnik predsjednika Opštine Ulcinj
134 pregleda 3 komentar(a)
Aslan Lunji, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Aslan Lunji, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.10.2017. 17:43h

Nakon što je Građanski pokret URA objavio dokument iz kog se jasno vidi da je na sajmu nekretnina u Minhenu,o trošku građana, reklamirana i parcela prvog Ulcinjanina, Nazifa Cungua ,oglasili su se iz opštine Ulcinj, u pokušaju da demantuju ovu činjenicu.

Savjetnik predsjednika opštine Aslan Lunji, tvrdi da tim za promociju investicija nije znao ko su vlasnici privatnih parcela.

Višednevno ćutanje, nakon što je URA objavila dokument kojim se potvrđuje da je na minhenskom sajmu nekretnina reklamirana i zemljišna parcela predsjednika opštine Ulcinj, ćutanje nije prekinuo Nazif Cungu.

Iako je još istog dana najavio saopštenje, a pred kamerom TV Vijesti sve nazvao izmišljotinom, Cungu nije objavio demant.

Danas se tim povodom oglasio njegov savjetnik.

"Odlučili smo se na održavanje ove pres konferencije zbog određenih špekulativnih informacija koje se senzionalistički serviraju ulcinjskoj javnosti, a koje imaju za cilj diskreditovanje opštinskog tima za promociju investicija", istakao je Aslan Lunji, savjetnik predsjednika Opštine Ulcinj.

Lunji objasnjava da je predstavljanje na Minhenskom sajmu opštinu Ulcinj kostalo 10.000 eura, te da tim za promociju investicija nije imao namjeru da prodaje zemlju predsjednika opštine, već i ostalih 17 lokacija u opštinskom , državnom i privatnom vlasništvu.

U timu za promociju investicija navodno nisu znali ko su vlasnici privatnih parcela koje su nudili na sajmu.

"Za većinu loakcija koje su u privatnom vlasništvu stvarno do dana optužbi nismo znali čije je to vlasništvo. Lokacije su brižljivo birane na osnovu jasno definisane metodologije. Ključni kriterijumi su bili uticaj koji realizacija projekata može imati na lokalni ekonomski razvoj", istakao je Lunji,

Na pitanje da li smatra da nije bilo konflikta interesa, Lunji je rekao: "Mi tvrdimo da vlasnička struktura nije nikad , niti će ikad biti osnov za odabir tih projekata."

Inače, na zemlji predsjednika Opštine predviđena je izgradnja medicinskog SPA i rekreativnog centra, koji će, kako navodi Lunji stvoriti uslove za razvoj potpuno novog vida turizma.

Bonus video: