DAN UOČI NASTAVKA SUĐENJA U SLUČAJU "DRŽAVNI UDAR"

Advokat Bulatović tvrdi da Šišmakov i Popov ne postoje

Bulatović predlaže i da se pred sudom u svojstvu svjedoka saslušaju optuženi koji su potpisali sporazum o priznanju krivice. Prvi na sisku predloženih je Mirko Velimirović , koji je Tužilaštvo i otkrio navodni pakleni plan napada na Skupštinu
600 pregleda 14 komentar(a)
Nikola Bulatović, Foto: Savo Prelević
Nikola Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.02.2019. 21:56h

Dan uoči nastavka suđenja u slučaju ,,državni udar", branilac optuženog lidera DF-a Andrije Mandića, advokat Nikola Bulatović dostavio je Višem sudu predlog da se u nastavku dokaznog postupka saslušaju bivši i sadašnji članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore. To su bivši premijer Milo Đukanović, predsjednik države Filip  Vujanović, bivši predsjednik parlamenta i lider SDP-a Ranko Krivikapić, i bivši ministri odbrane Milica Pejanović Đurišić i unutrašnjih poslova Goran Danilović.  

"Kako se u ovom predmetu radi o optužbi za krivično djelo pripremanje  djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore i krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije za vršenje krivičnih djela terorizma i ubistva najviših državnih predstavnika Crne Gore, to se na okolnosti saznanja državnog vrha Crne Gore o tim događajima - predlaže saslušanje u svojstvu svjedoka", kazao je advokat Nikola Bulatović. 

Prijedlozima tu nije kraj. Advokat Bulatović tvrdi da za optužene Ruse Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova u spisima predmeta ne postoje dokazi o njihovom identitetu pa tvrdi da oni uopšte ne postoje.

Zato predlaže da se od Rusije pribave podaci za ovu dvojicu, počev od jedinstvenog matičnog broja do  otiska prsta i izvoda iz kaznene evidencije ili potvrde da  Šišmakov i Popov postoje. Ima prijedlog vezan i za svjedoka – saradnika  Aleksandra Sašu Sinđelića, čije saslušanje se očekuje sjutra. Advokat predlaže sudu da se obavi uvid u predmete vojnih sudova te Okružnog suda u Kraljevu i Županijskog u Vukovaru, jer u tim predmetima, navodno postoje dokazi da ovaj svjedok-saradnik Specijalnog tužilaštva nije sposoban da svjedoči

"Kako se u svim navedenim krivičnim predmetima nalazi i medicinska dokumentacija o psihičkom stanju navedenog lica i nalazi i mišljenja vještaka neuropsihijatra o njegovom psihičkom stanju, to se predlaže da se na osnovu te dokumentacije i dosadašnjih nalaza sudskih vještaka iz tih predmeta kao i na osnovu neposrednog pregleda i uvida, u eventualnu novopribavljenu medicinsku dokumentaciju o sposobnosti ovog lica da svjedoči – izjasni sudsko – medicinski vještak neuropsihijatrijske struke", kazao je Bulatović.

Bulatović predlaže i da se pred sudom u svojstvu svjedoka saslušaju optuženi koji su potpisali sporazum o priznanju krivice. Prvi na sisku predloženih je Mirko Velimirović , koji je Tužilaštvo i otkrio navodni pakleni plan napada na Skupštinu. Tu su i ostali srpski državljani koji su se u ovih godinu nagodili s Tužilaštvom:Aleksandar Aleksić, Miloš Aćimović, Perica Andrić, Aleksandar Čurović, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević i Ivica Matić.