Evo koga je sve Veljović vratio u policiju uprkos smjenama zbog ozbiljnih grešaka

Među do sada raspoređenim su i neki službenici policije, koji su ranije smjenjivani zbog grešaka u radu i teških tuzilačkih kvalifikacija, ali i nekih drugih okolnosti
4222 pregleda 6 komentar(a)
Mijo Bulatović, Miodrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Mijo Bulatović, Miodrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2018. 18:23h

Mijo Bulatović, novi je službenik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala. On je smijenjen početkom aprila s mjesta šefa Odsjeka za prikrivene isljednike nakon što, prema onome što je javnosti poznato, nije preduzeo ništa kada je 31. marta u kafiću "Forum" u centru Podgorice Marko Jovanović počinio dvostruko ubistvo i pobjegao.

Nikola Terzić postavljen je za inspektora za strance u Centru bezbjednosti Bar. Bio je neraspoređen od 2016. kada je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega i njegovog kolege Dalibora Medojevića zbog nestanka dokaza uzetih prilikom pretresa kuće biznismena Veselina Mujovića, koji je Svetozaru Maroviću navodno uzeo 800 hiljada eura uz obećanje da će mu obezbijediti bolji status u istrazi o milionskim malverzacijama u Budvi. Tužilaštvo je Terzića i Medojevića sumnjičilo za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Zoran Brđanin, koji je godinama bio neraspoređen, imenovan je za glavnog policijskog inspektora-šefa Odjeljenja za analitiku i unaprjeđenje rada policije. On je s mjesta šefa kotorske policije smijenjen u junu 2014. nakon optužbi za zloupotrebu službenog položaja, kojih je kasnije pravosnažno oslobođen. 2016. bio je savjetnik ministra unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi Gorana Danilovića, ali je sa krajem te vlade i Brđanin opet ostao neraspoređen.

Miloš Radulović, nekadašnji šef barske policije koji od januara prošle godine nije imao konkretne zadatke - sada je komndant SAJ-a. Radulović je tokom rukovođenja barskom policijom tri puta bio meta napada , a rasvijetljen je slučaj postavljanja bombe ispred njegovog stana u Podgorici.

Goran Jokić, nekadašnji Radulovićev zamjenik, sada je zadužen za policijsku kontrolu željezničkog saobraćaja.

Marko Mišković, koji je sa mjesta komandira kotorske policije smijenjen nakon što je u decembru 2016. iz pritvorske jedinice pobjegao „škaljarac“ Jovan Jovanović, sada je zamjenik komandira u Herceg Novom.

Ovo su samo neki od donedavno neraspoređenh službenika policije, koji su dobili nova zaduženja nakon naloga direktora Veselina Veljovića da se svi neraspoređeni uposle u najkraćem periodu. Iz policije su Televiziji Vijesti odgovorili da je broj oni koji su bez zaduženja iz dana u dan sve manji.

"Broj službenika koji nemaju rješenje po važećem Pravilniku se mijenja i trenutno za oko 100 policijskih službenika nije dostavljen predlog od strane rukovodilaca jer se pronalaze najbolja rješenja za njihov raspored, cijeneći pritom njihovo radno iskustvo", saopšteno je iz Uprave policije,

Najveći broj neraspoređenih službenika trenutno je u Centru bezbjednosti Podgorica, ali će sve biti riješeno Novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

"Za određeni broj službenika napraviće se izmjene u pogledu uslova za pojedina radna mjesta, a koji se odnose na stručnu spremu i radno iskustvo, tako da će se za ove službenike novim Pravilnikom naći adekvatnije rješenje, što će rezultirati da navedeni broj neraspoređenih službenika bude znatno smanjen", dodaju iz policije.

U policiji očekuju da će skoro sve neraspoređene policijske službenike postaviti na nove pozicije do kraja godine.