Ovo je Slobodan Mijatović: Vodovod je u njegov kraj stigao prije pet godina, a on i dalje nema vodu

Iz preduzeća Vodovod za Televiziju Vijesti kažu da su na zahtjev Mijatovića prošlog mjeseca izašli na teren i utvrdili da bi zbog nepristupačnosti terena priključak koštao preko 6.000 eura. Opcije su da domaćinstvo samo snosi trošak ili da to učini Vodovod odnosno Opština Nikšić
206 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Mijatović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Slobodan Mijatović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 16.10.2017. 19:05h

Slobodan Mijatović iz nikšićkog sela Šipačno, ni pet godina nakon što je vodovod stigao u taj kraj - nema vodu.

On tvrdi da mu je, kada je voda došla u Šipačno, obećano da će se njegov problem riješiti istovremeno sa dovođenjem vode u susjedno selo Orah, što se nije desilo, a ljetos je ostao i bez cisterni koje su mu dopremali iz Vodovoda.

Iz tog preduzeća za Televiziju Vijesti kažu da su na zahtjev Mijatovića prošlog mjeseca izašli na teren i utvrdili da bi zbog nepristupačnosti terena priključak koštao preko 6.000 eura. Opcije su da domaćinstvo samo snosi trošak ili da to učini Vodovod odnosno Opština Nikšić.

"Ne možemo sada u 21. vijeku riješiti sve vodovode u Crnoj Gori", kazao je Petar Ivanović, bivši ministar poljoprivrede 25.novembra 2015. godine.

Ovu izjavu bivšeg ministra poljoprivrede, najbolje je na svojoj koži osjetio upravo Mijatović. Iako je u njegovom selu vodovod zvanično otvoren još prije pet godina, zbog vode je prinuđen da i dalje obigrava oko zgrade Vodovoda.

"Sad i da mi daju cisternu u moje trajno vlasništvo i da mi daju džabe vodu i gorivo, neću na taj način da riješim svoj problem, već kao ostali ljudi što su riješili u Šipačnu", istakao je Mijatović.

Kada su ga iz Televizije Vijesti ljetos posjetili na imanju, Slobodan je ostao i bez vode iz cistjeni, koje su mu jedno vrijeme dopremane iz Vodovoda kao prelazno rješenje, jer mu je, kako kaže, obećano da će se problem riješiti kada se bude gradio vodovod prema selu Orah, ali ga je i on zaobišao. Kako mu je zemlja od koje živi baveći se stočarstvom i poljoprivredom ostala suva, u avgustu se Vodovodu obratio sa zahtjevom za priključenje na mrežu.

"Došli da utvrde kotu i urade tehničko rješenje. Kao, radovi su skupi, što mene ne bi trebalo da interesuje koliko koštaju radovi, jer ostati bez vode, donositi u bidonima da bi se popila kap, treba svako da stavi prst na čelo i da se stavi u moj položaj", rekao je Mijatović.

Iz Vodovoda su Televiziji Vijesti objasnili da za domaćinstvo Mijatovića prilikom gradnje vodovoda za Šipačno, nije postojalo tehničko rješenje zbog visoke kote na kojoj se kuća nalazi, ali da su sada na Slobodanov zahtjev definisani uslovi priključenja, koji će koštati više od 6.000 eura. Slobodanove opcije su - ili da sam finansira radove, ili da troškove pokrije Vodovod odnosno opština.

"Sad idem u opštinu, kad sam ostao bez kapi isto sam išao, a dobio sam odgovor da se najavim, pa da čekam mjesec, pa crkao- ostao", rekao je Mijatović.

Nadležni dodaju da je dionica kuda bi trebalo da prođu cijevi dužine 600 m i da prelazi preko potoka Surdup što je zemljište pete i šeste kategorije, te da cijeli sistem ne bi ni garantovao uredno snabdijevanje u ljetnjim mjesecima.

Bonus video: