Studenti VMŠ: Kao da se igrao neko sa nama

Ovi studenti uglas kažu da bi najbolje bilo da se ova situacija hitno riješi, pa čak i da se sve preseli u Podgoricu, kao što je to uostalom i Univerzit dok je na čelu bila bivša rektorka Radmila Vojvodić, i tražio
88 pregleda 2 komentar(a)
Studenti VMŠ, Foto: Printscreen (YouTube)
Studenti VMŠ, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 12.10.2017. 17:53h

Bojan, Ivana i Ana razočarani su studenti Visoke medicinske škole koji trenutno tri dana studiraju u Podgorici a dva u Beranama. Što je najgore, njihova agonija se nastavlja.

"Kao da se igrao neko sa nama. Ne možemo da učimo trenutno sad, od stalnih pritisaka, stalno smo u neizvjesnosti šta će da se desi", kazala je Ivana Damjanović, studentkinja iz Podgorice.

"Izmučilo nas je cijelo ljeto, ne znamo ni gdje ćemo ni šta ćemo, hvala Bogu pa je ovo plaćeno, bar nama sa sjevera", rekao je Bojan Barjaktarović, student iz Berana

Beranci imaju plaćene troškove doma i menze, a na kraju mjeseca Vlada će im refundirati putne troškove. Studenti iz Podgorice nemaju ništa.

"Rekli su nam da ćemo da imamo i dom i hranu i smještaj, mi to nemamo ništa. Potpuno je organizacija što se tiče ove godine loša. Već srijedu veče poslije predavanja u Podgorici tražimo smještaj za Berane, gdje je mnogo teško, jer je skoro sve popunjeno, u jednu sobu nas ima nas petoro-šestoro", kazala je Ana Radunović, studentkinja iz Podgorice.

Ovi studenti uglas kažu da bi najbolje bilo da se ova situacija hitno riješi, pa čak i da se sve preseli u Podgoricu, kao što je to uostalom i Univerzit dok je na čelu bila bivša rektorka Radmila Vojvodić, i tražio.

"Da sve presele u Podgoricu, ali da nam Vlada plaća to", kazao je Barjaktarović.

"Ne mogu više da toliko putujem i to finansiranje", dodala je Radunović.

"Ne vidim razlog zašto se vraća sve u Berane, dolje nema uslova, uporedite Opštu bolnicu u Beranama, uporedite Klinički centar, stvarno neuporedivo. Amfiteatar je veoma mali u Beranama, tu ne možemo svi stati", rekao je Barjaktarović.

Nezadovoljni studenti poručuju da jedva čekaju da se sve ovo završi.

"Treba da učimo, treba da već se jednom ova situacija riješi", kazao je Barjaktarović.

"Neki studenti najavljuju da će se možda ispisati sa fakulteta, nisamo se mi upisali da se ispisujemo, nego smo se upisali da sa namjerom završimo fakultet...", dodala je Damjanović.

I dok studenti I dalje čekaju rasplet, Vijeće Medicinskog fakulteta narednih dana konačno bi moralo da presječe čvor.

Bonus video: