Tanjević u četvrtak pred disciplinskom komisijom policije

Tanjeviću se na teret stavlja da je poništavao kazne napisane u saobraćaju
1295 pregleda 3 komentar(a)
Peđa Tanjević, Foto: Printscreen (YouTube)
Peđa Tanjević, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 11.04.2018. 17:31h

Dok čeka da mu se zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju nastavi suđenje u pljevaljskom Osnovnim sudom, bivši šef pljevaljske policije Peđa Tanjević već sjutra će se naći pred disciplinskom komisijom policije.

Pokretanju displinskog postupka protiv njega prethodila je istraga Unutrašnje kontrole kojom je utvrđeno da je krajem 2016. godine po njegovim naređenjima poništen određeni broj prekršajnih naloga i prijava podnijetih od strane policijskih službenika u Pljevljima i Žabljaku. To je Televiziji "Vijesti" ranije potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Zato što je u vremenskom periodu od oktobra do decembar 2016. godine kao rukovodilac CB Pljevlja zloupotrijebio službeni položaj i prekoračio ovlašćenja u službi, na način što je suprotno Zakonu policijskim službenicima naredio storniranje odnosno poništavanje 12 prekršajnih naloga, kao i pet prekršajnih prijava izdatih od strane policijskih službenika CB Pljevlja", kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tanjeviću se na teret stavlja da je poništavao kazne napisane u saobraćaju.

"Onemogućavajući na taj način da se izvrši naplata izrečenih novčanih kazni za počinjene prekršaje po izdatim prekršajnim nalozima, a u slučajevima prekršajnih prijava da se protiv izvršioca prekršaja pokrenu prekršajni postupci radi utvrđivanja prekršajne odgovornosti kod nadležnog prekršajnog suda", rekli su iz Ministarstva.

Tanjević je na čelu pljevaljske policije bio od decembra 2013. do februara prošle godine.

Bonus video: