Sekulić: Podijelili smo 189.000 eura i sve je bilo legalno

Sekulić medjutim tvrdi da su odluke zbog kojih su on i još četvoro njegovih kolega zavrsili u krivicnoj prijavi tuzilastva zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja ,donijete na zakonit nacin
79 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Sekulić, Foto: Screenshot (YouTube)
Zoran Sekulić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.10.2017. 17:15h

Dugogodišnji direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, sada član Savjeta, Zoran Sekulić, priznaje da je na ime dodatnog angažmana sa još četvoro kolega od 1. marta 2010. do 1.septembra 2011. podijelio 189 hiljada eura.

„Ta činjenica je nesporna. Donijeto je šest odluka i što se tiče činjeničnog stanja sve je onako kako su mediji objavili", kazao je Sekulić.

Tužilaštvo za nezakonitu podjelu novca na ime dodatnog angažmana pored Sekulića tereti i predsjednika Savjeta Agencije Šaletu Đurovića i članove Branka Kovijanića, Aleksandra Mijača i Anu Radonjić.

Sekulić tvrdi da je sve bilo legalno i uz saglasnost Vlade.

“U potpunosti je ispoštovan zakon. Odluka je donijeta u skladu sa Statutom Agencije na koji je u to vrijeme saglasnost dala Vlada, a trošena su sredstva u skladu sa finansijskim planom na koji je saglasnost dala Skupština."

Na pitanje šta je dodatni angažman na osnovu kog su potrošili 189 hiljada eura podrazumijevao i da li ga je uopšte bilo, Sekulić odgovara:

"To je ukupan iznos za dvije godine za nekoliko osoba. To je još jedna manipulacija, to tako ukupno izgleda impozantno a mjesečno u suštini to je na znatno nižem nivou i ne prelazi iznos koji je isplaćivan u sličnim instituacijama."

TV Vijesti: Koji je to iznos i za koji posao?

„Ja sam Vam rekao o kojem se uvećanom poslu radi."

TV Vijesti: O prisustvu sjednicama?

„To je banalizacija. Ne bavite se sugestivnim pitanjima."

TV Vijesti: Evo, pitam Vas, za koji posao?

„ Proučavanje materijala, proučavanje predloga odluka koje treba da donese savjet. .“

Sekulić kaže da je je kao direktor Agencije primao platu od 1350 eura,a za dodatni angazman u periodu 2010 -2011. još između 600 i 700 eura.On je bio direktor u četiri mandata-punih 16 godina. Sada je član Savjeta regulatora koji je, kako kaže, od osnivanja za državnu kasu prihodovao više od 100 miliona eura.

Poslovanje Agencije za elektronske komunikacije više godina zaokuplja pažnju javnosti, naročito njene dvije velike investicije - izgradnja glavnog kontrolno-mjernog centra na Dajbabskoj gori i kupovina dva poslovna prostora. EKIP je inace najprofitabilniji državni regulator, čiji je godišnji bužet oko 5 miliona eura.

Bonus video: