DF: Nijesmo dobili odgovor opozicije o našoj platformi, protestima do datuma izbora

DF je 28. avgusta ostatku opozicije uputio poziv za okupljanje oko nestranačkog predsjedničkog kandidata, i iza jedinstvene opozicione liste na prijevremenim parlamentarnim izborima, za koje bi se izborili protestima
55 pregleda 29 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.10.2017. 17:18h

Nijedna opoziciona stranka nije odgovorila na javni poziv Demokratskog fronta o zajedničkom djelovanju na predstojećim predsjedničkim, i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, saopštio je na konferenciji za medije jedan od čelnika tog saveza Andrija Mandić.

"Prvog oktobra, do kada je bio rok da nam opozicija odgovori, do danas nismo dobili nijedan odgovor od ostatka opozicije vezano za našu platformu", kazao je Andrija Mandić.

"Odgovarali su Markoviću. Kakav im je odgovor bio? Sastali su se i rekli su da će i dalje bojkotovati. Oni su izgleda odlučni da bojkotuju do izbora 2020. godine", rekao je Janko Vučinić.

DF je 28. avgusta ostatku opozicije uputio poziv za okupljanje oko nestranačkog predsjedničkog kandidata, i iza jedinstvene opozicione liste na prijevremenim parlamentarnim izborima, za koje bi se izborili protestima. Oni su i danas ponovili da je izlazak na ulicu jedini način za dobijanje datuma izbora.

"Organizovanjem uličnih protesta, da to organizuje ujedinjena opozicija, i siguran sam da bi za nedjelju dana dobili vanredne parlamentarne izbore", kazao je Vučinić.

Na sastanku opozicije, održanom nakon oktobarskih izbora, odabran je bojkot parlamenta do razrješenja afere državni udar, podsjetio je Milan Knežević.

"Očekivali smo da će predstavnici sad već podijeljene tzv. građanske opozicije na sastanku prije nekoliko dana konstatovati ono što je konstatovala cjelokupna javnost, a to je da se suđenje vijeka pretvorilo u običnu farsu i da će krenuti da razgovaraju sa DF-om. Međutim, do toga nije došlo", rekao je Milan Knežvić

Andrija Mandić, ipak, nije želio da precizira kakvi će biti dalji koraci Demokratskog fronta, ali je najavio da će narednih dana biti održani sastanci unutar tog saveza, nakon čega će definisati dalje aktivnosti.

Bonus video: