Čobeljić: Bošković hoće da stane na kraj svakoj kritičkoj misli; MO: Čobeljić glumi žrtvu

“Razlog za moj poziv nije utemeljen u zakonu, već je u pitanju pritisak na sindikalizam i pokušaj da se stane na kraj svakoj kritičkoj misli prema radu njegovog kabineta”, rekao je Čobeljić. Iz MO kažu da je stekao uslov za penziju, kao i 90-ak ostalih
53 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2017. 20:32h

Predsjednik sindikata odbrane VCG Nenad Čobeljić dobio je poziv da se javi Direkciji za ljudske resurse Ministarstva odbrane u predmetu prestanka službe u Vojsci Crne Gore.

Čobeljić je, gostujući na Televiziji Vijesti, rekao je da pretpostavlja da je riječ o “revanšizmu ministra odbrane”

“Razlog za moj poziv nije utemeljen u zakonu, već je u pitanju pritisak na sindikalizam i pokušaj da se stane na kraj svakoj kritičkoj misli prema radu njegovog kabineta”, rekao je Čobeljić.

Iz Ministarstva odbrane je Vijestima rečeno da je “apsolutno netačno da će Nenad Čobeljić dobiti otkaz, kao što je netačno sve što je izjavljivao u posljednje vrijeme”.

Iz Ministarstva navode da je Čobeljić, kao i još devedesetak oficira i podoficira Vojske Crne Gore stekao uslov za odlazak u penziju, po povoljnim uslovima shodno zakonu o VCG.

“Ja ne želim da idem u penziju, pod uslovima koji meni ne odgavaraju. Drugi razlog je profesionalne i sindikalne prirode. Neprihvatljivo je da ja kao predsjednik Sindikata idem u penziju, u trenutku kada postoje brojni socijalni problemi u vojsci. Očigledno da ministar želi da se oslobodi kadra koji treba da ukaže da socijalne probleme, koje pravi njegov kabinet, na one koju ukazuju na štetu koju pravi državi, a prvenstveno vojsci”, kazao je Čobeljić.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno Vijestima da Čobeljić “svjesno prikriva istinu nadajući se da će izigravanjem žrtve nastaviti da dezinformiše javnost kako bi mogao dalje da zloupotrebljava prava pripadnika VCG, u čemu je velemajstor”,

“Nisam žrtva, ja sam profesionalni oficir, sposoban sam da se oduprem svemu što nije po zakonu. Žrtve su vojnici i starješine”, rekao je Čobeljić.

Bonus video: