Savković: Đukanović mora vratiti oduzeto svakoj majci

"Majke će se debelo potruditi da stanu oči u oči sa Milom Đukanovićem i da mu pošalju jasnu poruku...", poručila je Savković
162 pregleda 0 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Screenshot (YouTube)
Željka Savković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.05.2018. 17:10h

Nakon što su nakratko ušle u zgradu parlamenta, bivse korisnice naknada za majke troje i više djece okupile su se ispred Skupštine Crne Gore u znak protesta sto im je ovo pravo ukinuto .

"Majke ne posustaju do povratka doživotno stečenog prava. Protesti neće prestajati do povratka tog prava, 40, odnosno 70 odsto zarade i dok svi oni koji su prouzrokovali ovo nasilje koje se vrši na ulicama Podgorice nad majkama Crne Gore", kazala je Željka Savković, predstavnica majki.

"Valjala mi je ta nadoknada, mnogo mi je značila. Muž mi je slablijeg zdravlja, imam nešto malo stoke, sve sam ostavila kući da bi došla ovdje", navela je Branka Mrdk.

Bivše korisnice naknada kažu da se nad njima već godinu i po dana vrši nasilje, i da će rješenje za ovaj problem tražiti od novoizabranog predsjednika države

"Majke će se debelo potruditi da stanu oči u oči sa Milom Đukanovićem i da mu pošalju jasnu poruku - da mora vratiti oduzeto, mora svakoj majci koja je ostvarila to pravo od 1. januara 2016", kazala je Savković.

Posebnu poruku imale su za ministarku ekonomije, Dragicu Sekulić, koja je izjavila da narod u Crnoj Gori ne voli da radi.

"A đe ćemo radit ministarko, firme i preduzeća postali istorijski spomenici, a mi smo radili što smo mogli, a vi ste nas prevarili", poručila je Milosava Radulović.

Nakon što je Skupština usvojila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima je majkama naknada smanjena sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura, majke, sa pauzama, protestuju od marta prošle godine.

Bonus video: