Sve manje trotoara, sve više automobila na njima: Kuda proći?

Iz Komunalne policije nijesu odgovorili na pitanja TV Vijesti, dok iz Kliničkog centra poručuju da to nije u njihovoj nadležnosti
53 pregleda 6 komentar(a)
parking, Foto: Screenshot (YouTube)
parking, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.04.2018. 17:47h

Trotoar u blizini Dječje bolnice služi za automobile i to je ono što smeta pješacima.

“Često se dešava da moram na saobraćajnu traku da se spustim da bih uopšte zaobišla automobile, sestra moja ima bebu i gura kolica, ovo je nemoguća misija uopšte proći trotoarom.”

“Imamo problem sa Komunalnom policijom koja je nadležna za kontrolisanje i regularnost saobraćajnica i javnih površina."

“Ovo je trotoar napravljen za nas, a ne da se parkira...Evo pogledate ovo... I onda daj da ga popnemo na trotoar, sramota.”

Iz Komunalne policija nisu odgovorili na naša pitanja, dok iz Kliničkog centra ističu da regulisanje parkiranja vozila izvan kruga bolnice nije u njihovoj nadležnosti.

"Naša ustanova ne može uticati na saobraćajnu kulturu naših građana. Takođe Vas obavještavamo da nijedna bolnica u svijetu ne obezbjeđuje parking za građane", saopšteno je iz KC:

Građani ukazuju da se u Podgoricu slivaju pacijenti iz drugih gradova i da se zbog toga stvaraju gužve.

“Imamo veliki priliv pacijenata koji dolaze iz drugih gradova da bi preglede obavili kod nas. Vidimo tablice Mojkovac pored nas? Očigledno je da Klinički centar mora da uloži samo napore kako bismo dobili funkcionalan parking Kliničkog centra."

Iz Kliničkog centra uzvraćaju da se u njihov krug može ući autom ili taksijem u izuzetnim slučajevima - samo pacijenti za dijalizu, oni koji koriste ortopedska pomagala, oni sa urgentnim zdravstvenim stanjima i oni koji su otpušteni na dalje kućno liječenje, ali bez parkiranja.

"U krugu Kliničkog centra nije dozvoljeno zadržavanje, to jest parkiranje vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge, kao i taksi vozila. Napominjemo da je Parking servis Glavnog grada za potrebe građana obezbjedio 300 parking mjesta pored Medicinske škole"

Očigledno da sve to nije dovoljno. Građani se pitaju - kako se boriti protiv ovog javašluka?

Bonus video: