Pimi neće oduzimati imovinu

Specijalno tužilaštvo, uz obrazloženje da je finansijska istraga pokazala da imovina optuženog prevazilazi njegove legalne prihode zatražilo je od Višeg suda da se Pimi trajno oduzme 10 stanova u Bečićima i stan u Budvi površine 110 kvadrata
182 pregleda 6 komentar(a)
Slobodan Pima, Foto: Savo Prelević
Slobodan Pima, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2017. 10:22h

Apelacioni sud Crne Gore, kako saznaje Televizija Vijesti, potvrdio je odluku Vijeća podgoričkog Višeg suda kojim je odbijen zahtjev Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje imovine Budvaninu Slobodanu Pimi.

Pima je, pravosnažno osuđen za zloupotrebu ovlašćenja u privredi u predmetu Auto-moto društva Budva, a Specijalno tužilaštvo osim njegove tražilo je i oduzimanje imovine od njegovih rođaka Blaža, Ivana i Dragane.

Specijalno tužilaštvo, uz obrazloženje da je finansijska istraga pokazala da imovina optuženog prevazilazi njegove legalne prihode zatražilo je od Višeg suda da se Pimi trajno oduzme 10 stanova u Bečićima i stan u Budvi površine 110 kvadrata.

Vijeće Višeg suda nije tako mislilo već je početkom jula nakon ponovljenog postupka utvrdilo da je Pima legalno stekao imovinu.

Na sjednici vijeća, Pima je pred predsjednikom Višeg suda Borisom Savićem, izjavio da je svaki euro zaradio zakonito, "krvavim radom".

Postupak za oduzimanje imovine trajao je od 2013. godine.

Bonus video: