Ni nakon mjesec i po nema traga od Dejana Bundala

Dejan Bundalo visok je 197cm, mršav i plavih očiju
501 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Bundalo, Foto: Privatna arhiva
Dejan Bundalo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.08.2017. 17:46h

Ni nakon mjesec i po nema traga od Dejana Bundala (28), koji je 10. jula nestao na teritoriji opštine Šavnik.

Mladić je nestao u večernjim satima, prethodno ostavivši auto kojim se dovezao iz Podgorice, u kojoj živi sa roditeljima i sestrom.

U mjestu Tunjimir, na samom ulazu u Šavnik, pronađen je Dejanov auto "pasat" podgoričkih registarskih oznaka. Prema nalazu policije, na automobilu nije bilo tragova nasilnog zaustavljanja.

Od tog momenta, Dejanu se gubi svaki trag, zaključak je policije koja je po prijavi nestanka, dva dana kasnije, obavila najprije kriminalističko-tehničku obradu vozila, a onda i detaljnu pretragu terena, pomognuta brojnim ljudstvom i specijalnim službama.

"Policijski službenici su izvršili pretragu terena, gdje su učestvovali mještani Šavnika, Boana, Nikšića i Podgorice, a uključila se i helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore. Pretragu su vršili i pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore, kao i Hrvatske, koji su sa specijalno obučenim psima tragačima pretražili uži i širi dio lica mjesta", rekao je komandir policije Šavnik Zoran Pejanović.

Kao iskusni poznavaoci Šavnika i okoline za mladićem su tragali i lovci. Po istom tragu, više puta išao je Rajko Bajović, koji ističe da su uz kopno pretražene i vode Šavnika, a najviše se, kaže, sumnjalo na kanjon rijeke Bijele.

"Taj smo kanjon mi lovci pretraživali i stručnjaci koji vode ljude kroz kanjon Nevidio. Pretrešeno je to ne jednom nego pet puta i nema rezultata. Neko naše mišljenje je da se on ne nalazi na ovoj teritoriji", rekao je Bajović.

Sumnja na kanjon rijeke Bijele pala je zbog blizine manastira Bijela. Oni koji su se uključili u potragu za Dejanom imali su informaciju da je mladić često obilazio vjerske objekte, pa su i policijski inspektori obavili razgovor sa sveštenicima manastira koji se nalaze u blizini, ali mladića niko nije vidio. Policiju za sada ništa ne upućuje da se radi o otmici ili ubistvu.

"Na osnovu do sada preduzetih mjera i radnji došli smo do zaključka da ne postoji biće bilo kog krivičnog djela u odnosu na nestanak lica Bundalo Dejana. U evidencijama Uprave policije nestalo lice se i dalje vodi kao nestalo i prema njemu će se preduzimati dalje operativne mjere u cilju njegovog pronalaska", kazao je Pejanović.

Dejan Bundalo visok je 197cm, mršav i plavih očiju. Rođen je u Splitu, a od rata živi u Podgorici. U Beogradu je završio rudarsko geološki fakultet, pa je zaposlen kao inženjer geotehnike. Dejanova sestra, Sanja Bundalo u telefonskom razgovoru kaže da je njen brat miran i pošten mladić, koji ima uzorno društvo, dobar posao i sređen život.

Dodaje da je u danima prije nestanka bio raspoložen, a da je pretpostavka porodice da se ka Šavniku uputio kako bi posjetio ujčevinu koja živi u Boanu. Sanja potvrđuje da je njen brat pobožan, ali da ne vjeruje da bi se u nekom od manastira zadržao, jer je počeo da planira porodicu i gradnju kuće. Nada se da je živ i zdrav i da će se uskoro pojaviti.

Bonus video: