Advokat tvrdi da Marović nije za robiju, žalili se na blokadu imovine

Do blokade je došlo nakon što je analizom bankarske i dokumentacije Uprave za nekretnine, utvrđeno da Svetozar Marović i njegova porodica nijesu imali na raspolaganju novac za kupovinu milionske imovine
135 pregleda 40 komentar(a)
Zdravko Begović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Zdravko Begović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 26.08.2017. 17:53h

Advokati porodice Svetozara Marovića odmah su sjeli, napisali i poslali podgoričkom Višem sudu svoje žalbe na odluku kojom je nedavno blokirana višemilionska imovina porodice bivšeg visokog funkcionera DPS-a, ali i osoba bliskim njima. O tome da li je imovina osnovano blokirana ili ne, u Višem sudu će se, kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, odlučivati 5. septembra.

Da blokira imovinu, Specijalno tužilaštvo odlučilo je krajem jula kada su tužioci, sprovodeći finansijsku istragu, kako tvrde, došli do dovoljno dokaza da je imovina Marovića stečena kriminalom. Jedan od advokata porodice Marović tvrdi da su njegovi klijenti sve legalno stekli.

"Recimo u tom rješenju se nalazi i nepokretnost – stan koji je Svetozar Marović dobio unatrag trideset godina kao predsjednik izvršnog odbora opštine Budva, da je stan Miloša Marovića pribavljen na legalni način kreditom koji on i danas isplaćuje, da je ogroman dio te imovine stečen nasljedstvom te da zaista apsolutno smo ubijeđeni da nakon ročišta koje bude zakazano Višu sud u podgorici dokazati da je imovina stečena na legalan i zakonit način," kaže advokat Svetozara Marovića, Zdravko Begović.

Do blokade je došlo nakon što je analizom bankarske i dokumentacije Uprave za nekretnine, utvrđeno da Svetozar Marović i njegova porodica nijesu imali na raspolaganju novac za kupovinu milionske imovine. Koliko je tačno vrijedna blokirana imovina, Begović se nije mogao izjasniti.

"Objektivno, ja nemam sada pravu cijenu i vrijednost te imovine ali radi se isto o znatnoj imovini koja se nalazi na vrlo značajnim mjestima u Opštini Budva i mislim daje vrijednost relativno velika," dodaje Begović.

Dok su sa Begovićem pričali o Svetozaru Maroviću, iz Televizije Vijesti su upitali i da li je boljeg zdravstvenog stanja. Ipak, sudeći po odgovoru, Maroviću je stanje još gore.

"Da je njegovo zdravstveno stanje zaista takvo, da on ne može da bude otpušten iz bolnice i da pristupi eventualno na izdržavanje kazne, sve to je potvrđeno i medicinskom dokumentacijom. Dakle, zaista bi bilo čudno da se neko skoro osam mjeseci nalazi u bolnici, a kako negdje dio javnosti misli on nije bolestan. Budite sigurni da on ovog časa nije sposoban da izdržava kaznu zatvora," ističe Begović.

Inače, na spisku blokirane imovine je stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata kod budvanske Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša", četvorospratna vila njegove supruge Đorđine u naselju Babin do, a blokirana je imovina njiihovog sina Miloša, njegove supruge Tamare i njenog brata Ivana Popovića.

Blokiran je još dio penthausa od 193 kvadrata, koji je upisan na ime Miloša Marovića, oko 10 hiljada kvadrata mlađeg Marovića u Mrčevom polju, zatim dio stambene zgrade koja je u vlasništvu njegove supruge Tamare, u tivatskom naselju Kalimanj, kao i Tamarin stan od 52 kvadrata u Budvi. Pod blokadom je I stan iste kvadrature u potkrovlju zgrade u centru Budve koji se vodi na ime Tamarinog brata Ivana Popovića, a blokada je stavljena i na Ivanov stan od 123 kvadrata, poslovni prostor od 40 i podrum od 18 kvadrata.

Bonus video: