"Osudili su me na 14 godina zatvora, a šest godina nisu napisali presudu"

"Razlozi za prekoračenje izrade odluke ogledaju se u složenosti predmeta i činjenici da istek roka pada u vrijeme kada je sudskim poslovnikom predviđeno korišćenje godišnjih odmora. Odluka će biti pismeno izrađena i otpremljena strankama u najkraćem roku nakon završetka kolektivnog godišnjeg odmora" , kazali su iz Višeg suda
258 pregleda 23 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2017. 18:29h

Marko Šaranovic, osuđen za ubistvo biznismena Dragana Bećirovica prije šest godina u Budvi, uputio je otvoreno pismo sudiji Višeg suda Predragu Tabašu i Televiziji Vijesti.

Tabaš je Šaranovica osudio na 14 godina zatvora, ali jos nije napisao presudu, pa Šaranovica zanima zbog čega. U odgovoru koji smo dobili iz Višeg suda potvrđeno je da presuda nije napisana u zakonskom roku, jer su u toku godišnji odmori.

"Siguran sam da nije nimalo lako obrazložiti presudu za ubistvo bez ikakvog dokaza i osuditi nekoga na 14 godina zatvora a biti svjestan da je sve jedna loša namještaljka. Za valjano obrazloženje potrebni su valjani dokazi. to je glavni vaš problem. Kako kad ne postoje. dovoljno ste iskusni ali za ovo vam treba mnogo više od prava i pravde a dalje ćemo vidjeti sta ćete koristiti", navodi se u pismu Šaranovića.

Šaranović u pismu dodaje da je puno ljudi koji su upoznati na čemu je zasnovana presuda i da će se on potruditi da to sazna čitava javnost pa i evropske institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava

"Dobar dio mog života i života moje porodice je uništen ali ni jednog trenutka nećemo se predati. Borićemo se do kraja ne samo za pravdu već i da svi koji su učestvovali u ovoj predstavi izađu na oči cijele javnosto a kada dođe vrijeme pravde, pred zakonom i pravednim sudom odgovaraju", napisao je Šaranović.

Povodom tvrdnji osuđenog Šaranovica odgovore smo dobili iz Višeg suda iz kog nam je potvrđeno da presuda u ovom slučaju nije napisana u zakonskom roku. Dobili smo odgovor i zbog čega se kasni.

"Razlozi za prekoračenje izrade odluke ogledaju se u složenosti predmeta i činjenici da istek roka pada u vrijeme kada je sudskim poslovnikom predviđeno korišćenje godišnjih odmora. Odluka će biti pismeno izrađena i otpremljena strankama u najkraćem roku nakon završetka kolektivnog godišnjeg odmora" , kazali su iz Višeg suda.

Dragan Bećirovic ubijen je 10. aprila 2011.godine u Budvi. Sudija Tabaš za ubistvo je Šaranovića osudio na 14 godina robije ali nije našao da je ubistvo počinjeno na podmukao način. Sudija Tabaš prilikom izricanja presude zbog zastare odbacio je optužbe protiv drugooptuženog u tom slučaju Milana Bulatovića, koji, tvrdilo je tužilastvo, nije prijavio ubistvo Bećirovica.

Bonus video: